Suriyeli Mültecilerin Gaziantep'e Sosyo Ekonomik Etkileri Raporlaştırıldı - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Mültecilerin Gaziantep'e Sosyo Ekonomik Etkileri Raporlaştırıldı

Suriyeli Mültecilerin Gaziantep\'e Sosyo Ekonomik Etkileri Raporlaştırıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi (SEM) tarafından hazırlanan ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, “Suriyeli Mülteci Sorununun Olası Ekonomik Etkileri ve Tedbir Stratejileri Kitapçığı” birçok tespit ve olası sorunların çözümlerini içeren bilimsel bir rapor olarak yayımlandı.

04.09.2015 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi (SEM) tarafından hazırlanan ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, "Suriyeli Mülteci Sorununun Olası Ekonomik Etkileri ve Tedbir Stratejileri Kitapçığı" birçok tespit ve olası sorunların çözümlerini içeren bilimsel bir rapor olarak yayımlandı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından hazırlanan raporun dayanağı olan anket çalışması, İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle hazırlandı. Araştırma, Suriye'de ortaya çıkan iç savaş sonucunda ülkemize göç etmek zorunda kalan Suriyeli mültecilerin Gaziantep şehrine sosyo-ekonomik olarak ne gibi problemler getirdiğini ve Gaziantep şehrinin bu problemleri bertaraf etmek için ne gibi stratejiler geliştirmesi gerektiğini tespit etmeye çalışan bilimsel bir rapor olarak sunuldu.

HKÜ tarafından saha çalışması uygulanarak hazırlanan rapor, tarihte Gaziantep'te ticari faaliyet gösteren şirketlerin "Suriyeli Mülteciler Sorununun Olası Ekonomik Etkileri" üzerine bakış açılarını ve sosyal eğilimlerini yansıtmaktadır. Araştırmanın saha evresi uygulanırken deneklere hiçbir baskı ve yönlendirme yapılmadığı belirtilirken, tamamen objektif kriterler çerçevesinde bilimsel araştırma normlarına ve tekniklerine sadık kalınarak, yüksek güven taahhüdü çerçevesinde hazır hale getirildiği açıklandı.

"Suriyeli Mülteciler Sorununun Olası Ekonomik Etkileri ve Tedbir Stratejileri" başlıklı araştırmada, bin 510 kişinin sorulara verdikleri cevapların değerlendirilmeye alındığı söylenirken, Gaziantep halkının düşüncelerinin de net olarak yansıtılmasının amaçlandığı belirtildi.

Önemli birçok konunun yer aldığı raporda, "Demografik Bilgiler, Ankete Katılan Şirketlerin Mali ve İdari Yapısı, Araştırma Bulguları, İşletmelerin Suriyeli Mültecilere Bakış Açısı, İşletmelerin Suriyeli Mültecilere Sosyo-Ekonomik Bakış Açısı, Suriyeli Mültecilerin İşletmelerin Ekonomisine Etkisi, Sonuç ve Tedbir Stratejileri gibi başlıkların HKÜ'nün uzman akademik kadrosunun geniş kapsamda araştırmaları sonucunda hazırlandığı bildirildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suriyeli Mültecilerin Gaziantep'e Sosyo Ekonomik Etkileri Raporlaştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement