Suriyeli Öğrenci ve Öğretmenlere Nakdi Yardım - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Öğrenci ve Öğretmenlere Nakdi Yardım

Suriyeli Öğrenci ve Öğretmenlere Nakdi Yardım

Mardin’de ikamet ederek okula giden 400 Suriyeli öğrencinin aileleri ve öğretmenlerine 70 bin lira nakdi yardımda bulunuldu.

09.07.2015 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de ikamet ederek okula giden 400 Suriyeli öğrencinin aileleri ve öğretmenlerine 70 bin lira nakdi yardımda bulunuldu.

Mardin'de Suriyeli ailelere çeşitli yardımlarda bulunan ve yaklaşık 50 derneğin oluşturduğu Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu, ülke dışından gelen yardımlara da aracılık ediyor. Almanya'da bulunan Welt Hunger Hilfe (WHH) Derneği, kamp dışında yaşayan Suriyeliler için başlattığı yardım kampanyasında toplandığı nakdi yardımları Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu aracılığıyla dağıttı.

WHH, Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu aracılığıyla Mardin merkez Artuklu ilçesinde eğitim gören 400 Suriyeli öğrencinin ailelerine 150'şer lira, öğretmenlerine ise 529 lira olmak üzere toplam 70 bin lira para dağıttı.

Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu aracılığı ile yapılan eğitim yardımın daha sonra da devam edeceği belirtildi.

Kendilerine yapılan nakit yardımını almak için sabah erken Karayolları Parkı'ndaki platforma akın eden Suriyeli ailelere imza karşılığı paralarının ödendiğini belirten Platform Başkanı Lütfü Günlüoğlu şunları söyledi:

"Almanya'da faaliyetlerine devam eden hayırsever kuruluş yetkilileri Mardin'deki Suriyeli öğrenci/çocukların ailelerine ve öğretmenlerine 70 binden fazla nakit ödemesi yapıldı. Ayrıca her çocuğa birer çanta verildi, önemli miktarda kırtasiye yardımı yapıldı. Öğretmenlerine de birer eğitim seti hediye edildi. Okul için de ayrıca ecza dolabı, spor malzemeleri ve çeşitli eğitim araçları verildi. Bundan sonra da bu yardımlar belli aralıklarla devam edecektir."

Yardımı sevinçle alan Suriyeli aileler ise, "Gerçekten bu yardımlar çocuklarımızı daha çok eğitime teşvik etmekte, birçok ihtiyacını karşılamaktadır. Bu yardımların devam etmesini istiyoruz. Yardımların bizlere ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suriyeli Öğrenci ve Öğretmenlere Nakdi Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement