Suriyeli Öğrencilere "Osmanlı Ortak Değerimiz" Yazılı Ders Kitabı - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Öğrencilere "Osmanlı Ortak Değerimiz" Yazılı Ders Kitabı

Suriyeli Öğrencilere "Osmanlı Ortak Değerimiz" Yazılı Ders Kitabı

İstanbul Avcılar'daki Suriyeli sığınmacı çocuklara okullarında dağıtılan ders kitaplarında "Osmanlı Padişahları ortak değerimiz" teması işlendi.

30.10.2015 11:48  Güncelleme: 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli sığınmacı 680 çocuğun İstanbul Avcılar'daki ilkokul düzeyindeki eğitimi sürerken, derslerinde okutulan kitaplar, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu'nun kontrolünden geçirildi. Bu nedenle dağıtımı geciken kitaplarda Hatay, Türkiye toprağında ve Osmanlı padişahları iki ülkenin ortak değer olarak gösterildi.

SURİYELİ VE TÜRK ÖĞRENCİLER BİRBİRLERİNİ GÖRMÜYOR

İç savaştan aileleri ile kaçan çocukların eğitimden mahrum kalmaması amacıyla hazırlanan proje Avcılar Milli Eğitim Müdürü Emin Engin tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne iletildi. Kabul dilerek uygulanan proje uyarınca Avcılar'daki Atatürk Ortaokulu, öğleden sonra Suriyeli miniklere açıldı. Uluslar arası Şefkat Der'in çabaları ile Avcılar'da sınıfları Suriyeli miniklere açılan okul, sığınmacılardan büyük ilgi gördü. Atatürk Ortaokulu Müdürü Polat Ercan, aynı binada ilkokul düzeyinde açılan 17 sınıfta 680 Suriyeli ve ortaokul düzeyinde 42 sınıfta 1250 Türk öğrencileri olduğunu söyledi. Ercan, büyük talep üzerine Suriyeli öğrenci kaydını dondurduklarını, iki ülke öğrencilerinin binaya girip çıkarken birbirlerini görmedikleri anlatırken, "Türk öğrencilerimiz 08.20'de derse giriyor, 15.00'te çıkıyor. Bu saatten sonra Suriyeli öğrenciler saat 20.00'ye kadar eğitim ve öğretim görüyor. Tekli eğitimden, ikili öğretime dönüştük. Mesaim saat 07.00'de başlıyor, saat 20.00'ye kadar devam ediyor. Suriyeliler servislerine binip gittikten sonra okulu kapatıyoruz" dedi.

OKULDA 20 SURİYELİ ÖĞRETMEN VAR

Avcılar'daki okulda ücretleri Şefkat Der tarafından karşılanan Suriyeli 20 öğretmen ve gönüllü tercüman bulunuyor. Arapça müfredata tabi Suriyeli öğrencilere Halk Eğitim Merkezi'nden görevlendirilen 2 Türk öğretmen Suriyeli çocuklara haftada 3'er saat Türkçe veriyor. Okul Müdürü Ercan Polat, Suriyeli çocuklara verilen derslerdeki kitaplarda Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu'nca düzenlemeler yapıldığını anlatırken şöyle dedi:

"Suriye'deki müfredat ve ders kitaplarında daha önce Hatay, Suriye toprağı olarak gösteriliyordu. Buradaki yeni müfredatta Hatay, Suriye'nin değil Türkiye topraklarında. Suriye'deki tarih kitaplarında Osmanlı padişahları 'işgalci' olarak gösteriliyor. Buradaki yeni müfredatta Osmanlı padişahlarının 'ortak değerimiz' olduğu Fatih Sultan Mehmed, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman'ın onların da padişahları olduğu yer alıyor. Severek, isteyerek müfredatlarında değişikliğe girdiler. Gelenek-göreneklerimizde fazla bir farklılık yok. Öğrenciler her yerde aynı. Bunları sokaktan kurtarmak, bir şeyler öğrendiklerini görmek bizi mutlu ediyor. Mesaimiz artıyor, hiç sıkıntı değil. Yeter ki güzel şeyler çıksın."

SERVİS SIKINTISI VAR

Okul Müdürü Ercan, en büyük sıkıntının servis konusunda çekildiğini Avcılar dışından, Beylikdüzü, Esenyurt'un bir kısmından hatta Şişli'den çocuklarını göndermeye çalışan Suriyeler olduğunu belirtirken, 'Beylikdüzü için de okul açma hazırlıkları var. Ancak, merkez Avcılar gibi görünüyor. Bize geliyorlar; 'Nasıl planladınız, nasıl yaptınız' diye soruyorlar. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriyeli Öğrencilere 'Osmanlı Ortak Değerimiz' Yazılı Ders Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • AKP: HILAFET ICIN DEAS ICIN TEK YOL AKP 0 0 Yanıtla
  • AKP: tek devlet hilafet devleti olacak 0 0 Yanıtla
  • erbaa: bittiniz olum sonunuz silivri ALLAHIN IZNIYLE 0 0 Yanıtla
  • dadas: tehdit tehdit sizden korkan sizin gibi olsun 0 0 Yanıtla
  • zaza: pislik hirsizlarrr 0 0 Yanıtla
  • Ahmet : Yakında Süriye gibi olacağız. Süriyenin Osmanlı olmasına isterken. 0 0 Yanıtla
  • Gercekidea: Allah Aşkına biz kendi kendimize sahip çıkamazken, Para uğruna ilk fırsatta bizi satmış araplara yönelmenin anlamı ne? Tarih tekerrür etsin amacınız bu mu? Bırakın onlar bizim peşimizden koşsun yeter artık. 0 0 Yanıtla
  • neco: Arapta inandi buna.filistin yemen, ve diger arap cephelerinde osmanliyi ingiliz lawrencelerle bir olup arkadan vuran japonlardi sanirim.kaddafinin, hafiz esadin, suudi kralliginin dedikleri henuz ortada.osmanlinin egemen oldugu 29 millet , bu gunku geri kalmisliklarinin, sorunlarinin sebebini osmanli olarak gormuyormu.buna cok sevdigimiz filistin dahil. 0 0 Yanıtla
  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement