Suriyeli Öğrencilerin Eğitim Göreceği Kilis Umut Eğitim Merkezi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Öğrencilerin Eğitim Göreceği Kilis Umut Eğitim Merkezi Açıldı

Suriyeli Öğrencilerin Eğitim Göreceği Kilis Umut Eğitim Merkezi Açıldı

UNICEF, Kilis Valiliği, AFAD ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliğinde ve Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti’nin finansman desteğiyle Kilis kent merkezinde kalan Suriyeli çocuklar için inşa edilen prefabrik Kilis Umut Eğitim Merkezi hizmete açıldı.

04.06.2014 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UNICEF, Kilis Valiliği, AFAD ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliğinde ve Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti'nin finansman desteğiyle Kilis kent merkezinde kalan Suriyeli çocuklar için inşa edilen prefabrik Kilis Umut Eğitim Merkezi hizmete açıldı.

Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü okulun açılışına UNICEF'in yeni İyi Niyet Elçisi, ünlü sinema ve dizi oyuncusu Tuba Büyüküstün, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jess Bailey, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye Temsilcisi Dr. Ayman Abulaban Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük ve AFAD yetkilileri katıldı.

14 Aralık 2013 tarihinde "Kilis Umut Eğitim Merkezinin temeli atılmıştı.

UNICEF'in "Suriyeli Çocukların Desteklenmesi Programı" kapsamında AFAD ve Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokoller çerçevesinde, Kilis'te kamp dışında yaşayan Suriyeli çocuklara eğitim imkanı sağlayan Eğitim merkezi, bünyesindeki 12 derslikte bin 80 öğrenci öğretim görüyor.

Saygı duruşu ve istiklal marşısın okunmasından sonra açılışta UNICEF'in yeni İyi Niyet Elçisi, ünlü sinema ve dizi oyuncusu Tuba Büyüküstün, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jess Bailey, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye Temsilcisi Dr. Ayman Abulaban Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Kilis Umut Eğitim Merkezi'nin açılışı yapıldı. Açılışa katılanlar, Suriyeli öğrencilere çeşitli hediyeler verdikten sonra okulları gezdiler. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriyeli Öğrencilerin Eğitim Göreceği Kilis Umut Eğitim Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement