Suriyeli Öğrencilerin Okuma Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Öğrencilerin Okuma Heyecanı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Suriyeli sığınmacılar için açılan Geçici Eğitim Merkezi'nde program düzenlendi.

01.06.2016 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Suriyeli sığınmacılar için açılan Geçici Eğitim Merkezi'nde program düzenlendi.

Berçem Mahallesi'ndeki 750 öğrencinin eğitim gördüğü El Bünyan Geçici Eğitim Merkezi'nde okuma bayramı etkinliğinde Türkçe, Arapça, İngilizce ve Kürtçe şarkılar seslendirildi, şiirler okundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, yaptığı konuşmada, eğitim ve öğretim döneminin başladığı günden beri çocukların yoğun bir eğitim gördüğünü söyledi.

Sarı, şöyle konuştu:

"Bu yavrularımız vakti saati geldiği zaman ülkelerini tekrar mamur etme tekrar inşa etmek için dönerler. O sevgilerini o muhabbetlerini kaybetmemek adına biz elimizden geldiği kadar gayret gösterdik ve inşallah ümmet olmanın, bir olmanın şuurunu bu yavrularımız gelecek nesillere taşırlar."

Geçici Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Suriyeli Nasır Abdullah ise okulun birinci sınıf öğrencilerine yönelik program düzenlediklerini okumayı öğrenip öğrenmediklerini görmek için bu etkinliği yaptıklarını belirtti.

Abdullah, "Öğrencilerimiz Türkçe ve İngilizce şarkı söyleyecekler. Öğrencilerimiz bir senedir güzel bir eğitim gördüler çalışmalarımız iyi gidiyor çocuklarımız ortada kalmadılar hükümetten devletten memnunuz çocuklarımızı okuttular." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe, Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, Geçici Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Sait Tarhan, merkezin öğretmenleri, öğrenci ve veliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Öğrencilerin Okuma Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement