Suriyeli Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Öğrencilerle Buluştu

Suriyeli Öğrencilerle Buluştu

Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitime alınan 350 bin Suriyeli öğrenci devlet okullarının yanı sıra kamplarda ve sivil toplum örgütlerince açılan özel eğitim merkezlerinde eğitimlerini sürdürmekte.

13.04.2016 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitime alınan 350 bin Suriyeli öğrenci devlet okullarının yanı sıra kamplarda ve sivil toplum örgütlerince açılan özel eğitim merkezlerinde eğitimlerini sürdürmekte. Edremit'te ise ilkokul ve ortaokullarda toplam 8 Suriyeli öğrenci eğitim görmekte.

Öğrencilerin okul çevresine uyum sağlamaları, çevreleriyle ve arkadaşlarıyla rahat iletişim sağlayabilmeleri ve diğer ihtiyaçları konusunda okullarda öğretmenler ve idareciler gereken çalışmaları sürdürüyor.

Edremit'te öğrenim görmekte olan Suriyeli öğrenciler Okul Müdürleri ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç'u makamında ziyaret ettiler. Öğrencilere Karagözoğlu İlkokulu Müdürü Hasan Delibey, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Turhan Gürhan ve Edremit İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Adem Karakuş eşlik etti. Suriyeli öğrenciler; kendilerini yakından tanımak isteyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç'a ile tanıştılar. Bazı öğrencilerin Türkçeyi çok güzel konuştukları dikkat çekti. Suriyeli öğrencilerin okullardaki genel durumları, varsa sorunları ve ihtiyaçları ile ilgili bilgi alan Yusuf Koç öğrencilere çeşitli hediyeler vererek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suriyeli Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement