Suriyeli Ressamın Erdoğan'a Hediye Ettiği Ay Yıldızlı Tablo - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Ressamın Erdoğan'a Hediye Ettiği Ay Yıldızlı Tablo

Suriye halkının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarlığını, Midyat ziyaretinde ay yıldızlı tablo hediye ederek ifade eden Suriyeli ressam Kamal Sallat, "Arap ülkelerinin yapamadığını Türkiye bize kucak açarak yaptı.

23.06.2015 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SELAHATTİN EROL - Suriye halkının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarlığını, Midyat ziyaretinde ay yıldızlı tablo hediye ederek ifade eden Suriyeli ressam Kamal Sallat, "Arap ülkelerinin yapamadığını Türkiye bize kucak açarak yaptı. Erdoğan'a ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

Sığınmacıların barındığı kampı ziyaret için 20 Haziran'da Mardin'in Midyat ilçesine gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ?Hacı Kasım Altunkaya Camisi'nin açılışında hazırladığı tabloyu hediye eden Sallat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıl önce Suriye'den kaçarak ilçeye yerleştiğini ve Kocatepe İlkokulunda Suriyelilere tahsis edilen bölümde gönüllü öğretmen olarak çalıştığını söyledi.

Şam Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim ve Tasarım Bölümü mezunu olduğunu belirten Sallat, Erdoğan'a, ülkesinde yaşanan iç savaşı sembolize eden tablosunu hediye ettiğini hatırlattı.

Tabloda, avuç içindeki ülkesi ile özgür bayrağını resmettiğini dile getiren Sallat, şöyle konuştu:

"Elin parmaklarından duman ve alevlerin çıktığı tabloda Türkiye Cumhuriyeti ay yıldızlı bayrağıyla Suriye halkını destekliyor. Benim için tabloyu hediye etmemden ziyade Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriyelilere kucak açması önemlidir. Arap ülkelerinin yapamadığını Türkiye bize kucak açarak yaptı. Erdoğan'a ne kadar teşekkür etsek azdır. Zengin Ortadoğu ülkeleri sınırdan bile geçirmezken Türkiye tek başına bize kucak açtı."

-"Suriyelileri ateşten kurtardı"

Sallat, Türkiye'ye sığınan Suriyelilere eğitim ve sağlık alanında büyük destekler verildiğini vurgulayarak "Erdoğan, Suriyelilere gönül kapısını açarak bizleri adeta ateşten kurtardı. Allah ondan ve Türk milletinden razı olsun. Ona tabloyu hediye ettiğim için çok mutluyum" dedi.

Sallat'ın gönüllü çalıştığı okulun müdür yardımcısı Muhammed Elhammade ise tabloyu Erdoğan'a takdim etmek için açılışı yapılan camiye gittiklerini belirterek "Erdoğan'ın cami açılışına katılacağını öğrenince tabloyu orada vermeyi kararlaştırdık. Geldiği an tabloyu göreceği şekilde havaya kaldırdık. Resmi görünce durdu ve istedi. Suriyeliler olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyeli Ressamın Erdoğan'a Hediye Ettiği Ay Yıldızlı Tablo - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement