Suriyeli Sığınmacı Öğretmenler, Eğitimin Hizmetinde - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Sığınmacı Öğretmenler, Eğitimin Hizmetinde

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeli öğretmenler, sığındıkları Türkiye'de de çocukların eğitimi için çabalıyor.

24.11.2014 11:32  Güncelleme: 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CEM GENCO - Türkiye'ye sığınan Suriyeli öğretmenler, rehabilitasyon merkezlerinde öğrencileri eğitmeyi sürdürüyor.

İç savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen Suriyeli öğretmenler, eğitim çağındaki sığınmacı çocuklar için açılan eğitim merkezlerinde görev yapıyor.

Din öğretmeni Neda Sallum (23), AA muhabirine, Yardımeli Derneği'nin ilçede açtığı rehabilitasyon merkezinde çocuklara eğitim verdiğini söyledi.

Reyhanlı'ya üç yıl önce ailesiyle geldiğini anlatan Sallum, "Suriye'de öğretmenlik yapmak çok zorlaşmıştı. Türkiye'ye gelmek zorunda kaldım. Suriyeli çocuklar için haftanın her günü burada bulunuyoruz. Derslerin ardından çocukların rehabilitasyonuyla da ilgileniyoruz. Burada öğretmenlik yapan çok arkadaşım var. Bir o kadar da Suriye'de hayatını kaybeden meslektaşlarım oldu" dedi.

Suriyeli çocukların eğitimden geri kalmamaları için çabaladığını vurgulayan Sallum, "Suriye'deki ücretle kıyaslanmayacak kadar az maaş alsak da esas gayemiz, çocuklarımızın geleceğini kurtarmak" diye konuştu.

Yardımeli Derneği Hatay Temsilcisi Eyüp Yıkılmaz da Reyhanlı ve Kumlu ilçelerinde açtıkları rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören 3 bin 250 öğrenciye 105 Suriyeli öğretmenin ders verdiğini söyledi.

Yıkılmaz, "Suriyeli öğretmenler, ülkelerinin çocuklarına eğitim vermenin mutluluğunu yaşıyor. Hem öğrencilerimizin hem de öğretmenlerimizin yanında oluyoruz. Öğretmenlerimize her ay düzenli gıda yardımı yapıyoruz. Ayrıca ücret de ödüyoruz" dedi. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyeli Sığınmacı Öğretmenler, Eğitimin Hizmetinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement