Suriyeli Sığınmacılar Karda da Yalnız Kalmadı - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Sığınmacılar Karda da Yalnız Kalmadı

Suriyeli Sığınmacılar Karda da Yalnız Kalmadı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki Suriyeli sığınmacılar, yağan kar nedeniyle iyice soğuyan havalarda verilen sobalar sayesinde sıcak çadırlarında oturdu.

09.01.2013 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki Suriyeli sığınmacılar, yağan kar nedeniyle iyice soğuyan havalarda verilen sobalar sayesinde sıcak çadırlarında oturdu.

Suriye'deki iç karışıklıktan dolayı Türkiye'ye sığınmacı olarak gelen ve Akçakale Süleyman Şah Çadır Kent'inde ikamet eden 28 bin Suriyeli, çadır kentin verdiği sobalarla rahat bir şekilde ısınıyor. Her türlü ihtiyaçları karşılanan ve Türkiye'ye "ikinci vatanım" diyen Suriyeliler, tek temennilerinin ülkelerindeki savaşın bir an önce sona ermesi ve evlerine dönme arzusu olduğunu ifade ettiler.

Suriye'de başından yaralanan ve Türkiye'de tedavi olduktan sonra çadır kentindeki halasının yanında kalan Lazkiyeli Mehmet Hac Yasin Sahyani (25), Türkiye'nin kendilerine çok iyi baktıklarını dile getirerek, "Gerçekten bize çok iyi bakmaktalar. Burada hiçbir eksiğimiz yok. Her şey mevcut hiçbir eksiğimiz yok. Çadırlarımız gayet güzel ve bize verilen sobalarla ve battaniyelerle ısınma ihtiyacımızı karşılıyoruz. Biz burada ağırlayan herkese teşekkür ederiz. Ancak temennimiz bir an evvel evimize dönmemizdir" dedi.

Türkiye'de kalp ameliyatı olan ve bu sayede sağlığına kavuşan Halepli Fuad Gazi (50), Türkiyeli kardeşlerimiz her konuda bizlere hizmet ederek ülkemizi aratmadılar diyerek memnuniyetini şu cümlelerle dile getirdi. Gazi "Ben Türkiye'de beş aydır buradayım ve çok şükür bizlere çadır verdiler. Ben kalp ameliyatı oldum ve burada hiç bir şeye ihtiyacım yok her türlü ihtiyacımız karşılandı. Burada yeme ve içmemiz karşılanıyor ve her türlü tedavimiz karşılanıyor. Bizler Türk halkına müteşekkiriz. Onlardan ne talep etsek taleplerimizi karşılıyorlar hiçbir konuda eksiğimiz yok, gayet iyi yaşıyoruz. Çadırlarda ısınma konusunda bir eksiğimiz yok. Bu insanlar bizlere gayet saygılı davranıyorlar. Hasta olduğumuzda araçlarla gelip alıyorlar bizi. İnşallah yakın zamanda ülkemize döneriz de onların bu hizmetlerini unutmayız, gerçekten onlara çok çok teşekkür ederiz" dedi.

Eşinin Özgür Suriye ordusu saflarında savaştığını ve iki çocuğu ile çadır kentte yaşadığını dile getiren Ümmü Ömer (30) adlı kadın, kendilerine bu imkanı tanıyan Türk halkına teşekkür ederek şu açıklamalarda bulundu:

"Ben altı aydır burada yaşıyorum. Bizlerin her türlü ihtiyacı karşılanmaktadır. Isınma ihtiyacımız olarak bizler soba verdiler. Başbakan Erdoğan'a çok müteşekkiriz. Bizler Türkiye'ye ikinci vatanımız olarak kabul ediyoruz. Şu anda sadece bir arzumuz var bir an evvel ülkemize dönmemizdir. Bizlere burada ziyadesiyle bakmaktalar. Bizler yapılan bu hizmetten dolayı çok teşekkür ederiz. Bizler kendimizi evimizde gibi görüyoruz. Çadırlar iyi ve verilen her şey güzel. Hiç bir eksiğimiz yok"dedi.

Öte yandan çadır kentte kalan çocuklar yağan karı fırsat bilerek doyasıya kartopu oynadı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suriyeli Sığınmacılar Karda da Yalnız Kalmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement