Suriyeli Sığınmacılara 30 Ton Şeker Yardımı - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Sığınmacılara 30 Ton Şeker Yardımı

Kayseri Şeker Fabrikası tarafından ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilere 30 ton şeker yardımında bulunuldu.

12.02.2016 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Şeker Fabrikası tarafından ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilere 30 ton şeker yardımında bulunuldu.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, fabrikadaki törende, yaklaşık bir ay önce Bayırbucak Türkmenleri için 2 tır yardım malzemesi gönderdiklerini söyledi.

Şimdi de Halep ve Suriye'nin diğer bölgelerinden Türkiye'ye sığınmak zorunda kalanlar için yardım yaptıklarını ifade eden Akay, yaşadıkları zulüm ve savaştan kaçarak Türkiye'nin kanatları altına girenleri sahipsiz bırakmak istemediklerini vurguladı.

Akay, şöyle devam etti:

"Kayseri Şeker olarak sığınmacılara karınca kararınca katkı sağlamak için yardım tırı hazırlattık. Yardımlarımız Kilis Valiliğine teslim edilecek. Oradan mazlumlara, soydaşlarımıza, dindaşlarımıza ulaştırılacak. Bu altı üstü bir tır ama tarafımızın belli olmasını istiyoruz. Dost, yaren olduğumuzu göstermek için örnek olması açısından böyle bir çalışma başlattık."

Anadolu'nun tarih boyunca mazlumlara kapılarını açtığını anlatan Akay, "Şimdi de Orta Doğu'daki yangın nedeniyle başka yere sığınamayan insanlara kapısını açıyor. Bizim yüce milletimizin yüce gönlü bunların hepsini kucaklamaya yetiyor" diye konuştu.

Akay, yardım tırıyla "Anadolu insanının sevgisini, muhabbetini, bağlılığını da gönderdiklerini" kaydetti.

Daha sonra, 30 ton şeker taşıyan tır Kilis'e uğurlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Sığınmacılara 30 Ton Şeker Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement