Suriyeli Sığınmacılara Kış Şartlarına Uygun Çadır Kent - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Sığınmacılara Kış Şartlarına Uygun Çadır Kent

Suriyeli Sığınmacılara Kış Şartlarına Uygun Çadır Kent

AFAD, Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlerin kış şartlarında sıkıntı yaşamamaları için soğuk havaya uygun yeni bir çadır kent kuracak.

20.10.2014 11:10  Güncelleme: 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA GÜNGÖR/ ÖMER ÜRER - Suriye'nin Halep kentine bağlı Kobani'de (Ayn el Arap) terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler için AFAD tarafından kış şartlarına uygun yeni bir çadır kent kurulacak.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Fuat Oktay, bir etkinlik için geldiği Suruç'ta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de karışıklığın çıktığın ilk günden itibaren Türkiye'nin sınırlarını sonuna kadar açtığını söyledi.

Türkiye'nin, Suriye'den gelenlere kapısının yanı sıra yüreğini, sofrasını, evini de açtığını belirten Oktay, "Biz de yerelde idarecilerimizle, ilgili kurum ve kuruluşlarımızla ilk günden itibaren sıkıntıda olan bu insanların Türkiye'de daha güvenli ortamda kalmasını sağlamak için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz" dedi.

Türkiye dışında ihtiyacı olan sivillerin olduğu bölgelere de yardım götürmeye devam ettiklerini anlatan Oktay, şöyle konuştu:

"Türkiye tarafında oluşturduğumuz barınma merkezinde her türlü hizmeti veriyoruz. Kalanların yüzde 50'sinin çocuk olduğunu düşündüğümüzde ortada ciddi bir trajedi var. O trajediden çektiğimiz çocukların yüzlerini güldürmeye çalışıyoruz. Bir köyden kaçıp gelen bir annemiz, 'yakınlarının tamamını kaybettiğini' ifade ediyor ve 'Türk devletinden Türk milletinden Allah razı olsun ama kış geliyor. Kışın nerede kalacağız' diyor. Biz de valiliğimizle özellikle Kobani'den gelenler için daha kalıcı yeni bir merkez oluşturmaya çalışıyoruz. Kış başlamadan bu merkezi tamamlamaya çalışıyoruz. Burada Neredeyse Suruç'un nüfusu kadar ikinci bir nüfus var. Gerek sivil toplum kuruluşları, gerek AFAD, gerekse Türk Kızılayı, ilgili tüm kuruluşlar şehir merkezi dahil her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz."

"Türkiye'ye sığınan herkesi kayıt altına alacağız"

Suriye'den gelen herkesi kayıt altına almaya çalıştıklarını ifade eden Oktay, "Aslında kayıt yaptırmak onların lehine bir durum. Sunduğumuz hizmetlerden daha rahat faydalanıyorlar. Bunun için de henüz kayıt olmayanların kayıt yaptırmaları son derece önemli. Türkiye'deki 1 milyon 600 bin Suriyelinin tamamını kayıt altına alacağız. Böylelikle hizmetleri daha sağlıklı şekilde sunmayı arzu ediyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin yaptığı yardımları tüm dünyanın net olarak gördüğünü vurgulayan Oktay, uluslararası camiada Türkiye'ye karşı algı operasyonu olduğunu, sanki Türkiye'nin hiçbir şey yapmıyormuş gibi gösterilmeye çalışıldığını sözlerine ekledi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyeli Sığınmacılara Kış Şartlarına Uygun Çadır Kent - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement