Suriyeli Sığınmacılara "Sanatçı" Desteği - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Sığınmacılara "Sanatçı" Desteği

Bir grup sanatçı ve ünlü, Kimse Yok mu Derneği'nin Suriyeli sığınmacılara yönelik yardım programına katkıda bulunmak amacıyla Kilis'teki Suriyeli aileleri ziyaret etti.

23.01.2013 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir grup sanatçı ve ünlü, Kimse Yok mu Derneği'nin Suriyeli sığınmacılara yönelik yardım programına katkıda bulunmak amacıyla Kilis'teki Suriyeli aileleri ziyaret etti.

Etkinlik kapsamında sanatçılar Nuray Hafiftaş, Murat Ünalmış, Açelya Akkoyun, Nadide Sultan, Müge Oruçkaptan, Müjgan Gönül ve Aslıhan Erkişi ilk olarak Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ile Kilis Valisi Süleyman Tapsız'ı makamında ziyaret etti. Vali Tapsız, konuk sanatçılara Suriyeli sığınmacılara yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sanatçılar daha sonra Kimse Yok mu Derneği'nin yemek dağıtım alanında Suriyelilerle bir araya geldi, ardından Suriyeli aileleri evlerinde ziyaret etti. Suriyeli Hacıhamdo ailesine konuk olan Açelya Akkoyun'un gözyaşına hakim olamadığı gözlendi.

Kimse Yok mu Derneği Genel Sekreteri Celal Türkoğlu, burada yaptığı konuşmada, sanatçıların gördüklerini kamuoyunda paylaşmasının ardından Suriyelilere yönelik ihtiyaçlara karşı duyarlılığın artacağına inandığını söyledi.

-"İyi ki devletimiz var"-

Sanatçı Nuray Hafiftaş ise gördükleri karşısında yüreğinin sızladığını ifade etti. Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin sevgiye ihtiyaç duyduğunu anlatan Hafiftaş, şunları kaydetti:

"İyi ki devletimiz var, Allah devletimize zeval vermesin. Sanatçılar duyarlı, hassas insanlardır. Ben nasıl bakıyorsan diğer bütün arkadaşlarım da hepsi aynı gözle bakıyordur. Buraya gelemeyen arkadaşlarımız var ama onların gönülleri burada. Döndüğümde gördüklerimi, yaşadıklarımı, üzüntülerimizi aktaracağım. Nelerin olması gerektiğini, bu olaylara nasıl bir bakış açısı olması gerektiğini anlatacağım. İşin şurasından tutabiliyorsak ne mutlu bize. 'Bugün sana yarın bana' diye bir söz var. Bu durum bizim de başımıza gelebilir."

Açelya Akkoyun da, insanların empati yapması gerektiğine dikkati çekerek,

"İnsan olan herkes burada ne kadar az şey yaptığını düşünüyor. İnsanlar buz gibi havada naylon ayakkabı giyiyorsa bunun dili dini, ırkı olmaz, insanı olur. Ben herkesi bu konuda duyarlılığa davet ediyorum. Bu konuya başka bir açıdan bakan, insanı kaybeden anlayıştaki insanların gerçekten gelip dokunmalarını, kendi sevdikleri insanları şu bahçeye koyup sonra düşünmelerini istiyorum" şeklinde konuştu.

Muhabir: Kaan Bozdoğan - Ahmet Ekici/ Ahmet Caner Baysal

Yayıncı: Sevil Çelik - KİLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyeli Sığınmacılara 'Sanatçı' Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement