Suriyeli Sığınmacıların Bayram Telaşı - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Sığınmacıların Bayram Telaşı

Suriyeli Sığınmacıların Bayram Telaşı

Malatya'da kaldıkları konteyner kentteki market ve mağazalardan alışveriş yapan Suriyeli sığınmacılar, Kurban Bayramı heyecanı yaşıyor Konteyner kentin sorumlu yöneticisi Yazıcıoğlu: "Suriyeliler, verdiğimiz gıda kartlarıyla market alışverişi yaptı, giyim mağazalarından kendileri ve çocukları için kıyafetler.

02.10.2014 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RAMAZAN KAYA - Kaldıkları konteyner kentteki market ve mağazalardan bayram alışverişi yapan Suriyeli sığınmacılar, yaşadıkları kötü anıları unutmaya çalışarak, Kurban Bayramı'nı karşılamaya hazırlanıyor.

"Beydağı Konaklama Tesisi"ndeki kurulan konteyner kentin sorumlu yöneticisi Nihat Yazıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamptaki misafirlerinin Türkiye'deki ikinci kurban bayramını geçireceklerini söyledi.

Konteyner kentteki Suriyelilerin bayramı en güzel şekilde geçirebilmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Yazıcıoğlu, "Biz bütün imkanları sağlamaya çalışsak da memleketlerinin özlemi içindeler. Ama bir bayram telaşı var" diye konuştu.

Suriyelilerin, verdikleri gıda kartlarıyla market alışverişi yaptıklarını, giyim mağazalarından kendileri ve çocukları için kıyafet aldıklarını belirten Yazıcıoğlu, bayram hazırlıklarını tamamlayan Suriyelilerin hiçbir eksiğinin olmadığını bildirdi.

Suriyeli Menel el Şemali (31), 7 kişilik ailesiyle Humus'tan kaçarak Türkiye'ye geldiklerini belirtti.

Konteyner kentte bulunan markette bayram alışverişi yaptıklarını dile getiren Şemali, "Savaştan önce ülkemizde çok mutluyduk.  Bayramdan önce hazırlık yapıyorduk. Tatlı türleri, çocuklara kıyafet alıyorduk. Kurbanları hazırlıyorduk. Kestiğimiz kurbanlardan komşulara dağıtırdık. Orada her şey güzeldi" diye konuştu.

Bu bayramı Türkiye'de farklı bir ortamda geçireceklerini anlatan Şemali, "Bulgur pilavı, pirinç pilavı yapıyoruz. Üzerine tavuk eti döküyoruz. Baklava yapıyoruz. Elimizden şu an bu kadar geliyor" ifadelerini kullandı.

Şemali, tek isteklerinin savaşın durması, memleketlerine geri dönmek ve bayramı orada kutlamak olduğunu anlattı.

Doha el Beşir (13) ise giyim mağazasından kendisine kıyafet aldığını belirterek, Suriye'de geçirdikleri son kurban bayramında babasının kendisine tişört ve kot pantolon aldığını aktardı.

Annesinin bayram hazırlıklarına başladığına dile getiren Beşir, "Annem bayramda misafirler için önce tatlı türleri hazırlayacak.   Ondan sonra bizde meşhur olan pilav üstü et yemeğini yapacak. Annem bizim bayramda mutlu olabilmemiz için gelip marketten alışveriş yaptı" dedi.

Suriyeli Diya Ahmet de 6 kişilik ailesiyle Hama'dan kaçarak, Türkiye'ye sığındıklarını kaydetti.

Bayramın savaştan önce çok güzel geçtiğini dile getiren Ahmet, "Eski günlerimizi özlüyoruz. Memleketimize geri dönmek için sadece dua ediyoruz" dedi. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyeli Sığınmacıların Bayram Telaşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement