Suriyeli Sığınmacılar Kışı Geçirmek için Destek Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Sığınmacılar Kışı Geçirmek için Destek Bekliyor

Kış aylarında yakacak odun dahi bulamayan Reyhanlı'daki Suriyeli sığınmacılar, kara kışı atlatabilmek için yardım severlerden destek bekliyor.

21.11.2015 17:01  Güncelleme: 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan Suriyeli aileler, kış aylarında odun kömür bulamadıkları için zor günler geçiriyor.

İlçede kendi imkanlarıyla kiraladıkları ev, ambar veya çadırlarda kalan Suriyeli aileler, soğuk hava ve zor koşullara rağmen hayata tutunmaya çalışıyor. Sığınmacılar yardım severlerden kış geçirmek için yakacak desteği bekliyor.

"TEK İSTEĞİMİZ ISINMAK"

Suriye'nin İdlib kentinden gelen Fatma Hamet (38), canlarını kurtardıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Bir yıldır buradayız. 10 kişilik ailemle tek göz evde kalıyorum. Küçük çocuklarım havaların soğumasından oldukça etkileniyor. Bizim tek istediğimiz, ısınma ve yakacak sorunlarımızın çözülmesidir" dedi.

YAŞLI VE ÇOCUKLAR ÜŞÜYOR

İlçede 10 nüfuslu ailesiyle tek odalı evde kalan Şoşa Casim (42) ise geceleri soğuk nedeniyle sıkıntı yaşadıkları belirterek şunları söyledi: "Suriye'nin Hama kentinden, çatışma ve can korkusuyla Reyhanlı'ya 3 ay önce geldik. Biz, büyükler etkilenmiyoruz fakat yaşları küçük çocuklar çok üşüyor. Bize yardım edilmesini ümit ediyoruz. Suriye'de evlerimiz yıkıldı. Gidecek başka yerimiz olmadığı için buraya sığındık" diye konuştu.

Suriyeli Sığınmacılar Kışı Geçirmek için Destek Bekliyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Sığınmacılar Kışı Geçirmek için Destek Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement