Suriyeli Sürücülere Arapça Broşürlü Uyarı - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Sürücülere Arapça Broşürlü Uyarı

Suriyeli Sürücülere Arapça Broşürlü Uyarı

Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Kahramanmaraş'ta yaşayan Suriyeli araç sürücüleri, polisler tarafından hazırlanan Arapça yazılı broşürlerle uyarıldı, uymaları gereken kurallarla ilgili bilgilendirildi.

18.09.2014 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Kahramanmaraş'ta yaşayan Suriyeli araç sürücüleri, polisler tarafından hazırlanan Arapça yazılı broşürlerle uyarıldı, uymaları gereken kurallarla ilgili bilgilendirildi.

Trafik Tescil ve Denetleme ile Yabancılar şube müdürlükleri tarafından yaklaşık 250 Suriye plakalı araç ile diğer yabancı ülkelerden gelen sürücülerin Türkiye'deki trafik kurallarına uymaları amacıyla üzerinde çeşitli bilgilerin Arapça yazıldığı bin broşür hazırlandı. Hazırlanan broşürler, Kahramanmaraş Çadırkenti yakınlarında uygulama noktası oluşturan polisler tarafından durdurulan yabancı sürücülere verildi. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli'in kurallar hakkında bilgilendirdiği yabancı sürücülere, Yabancılar Şube Müdürü İsmail Polat tarafından da broşür verildi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, Suriyeli ve yabancı plakalı sürücülerin sadece denetlenmediği, ceza da uygulandığını söyledi. Telli, trafik akışını güvenli şekilde sağlamayı amaçladıklarını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımız hangi trafik kurallarına uymaları ne kadar önemliyse, Suriye vatandaşlarının da meydana gelebilecek trafik kazalarının önlenmesi ve trafik akışının kolaylaşması açısından çok çok önemli. Burada ortaklaşa hazırladığımız proje kapsamında Suriyelilerin Karayolu Trafik Kanunu'nu anlayabilme, yorumlayabilme açısından Arapça yazılı bin adet broşür hazırladık. Broşürlerde araçlarda bulunması gereken evraklar, kurallar ve çeşitli içerikler alıyor. Bu uygulamamız Türkiye'ye örnek oldu. Sürücülerden aldığımız dönüşler oldukça sevindirici. Bu broşürlerle birlikte daha yoğun ve bilinçli bir denetimimiz olacak. Yapılan denetimlerin amacı trafik güvenliğini sağlamaktır, ceza bir sonuçtur. Ama sonuç kaçınılmaz ise ceza da kaçınılmaz olacaktır. Yani Türkiye'deki vatandaşlarımız şunu bilmeli ki yabancı plakalı araçlar sadece denetlenmiyor, ceza uygulanabiliyor ve trafikten men de edilebiliyor. İlimizde 450 yabancı plakalı araç denetlendi; 74'üne ceza kesildi, 17'si de trafikten men edildi" dedi.

Yabancılar Şube Müdürü İsmail Polat ise hazırladıkları broşürlerin faydalı olacağını düşündüğünü ifade ederek, özellikle Suriyelilerin asayiş yönünden uyması gereken kurallarla ilgili de çalışma yaptıklarını söyledi. - Kahramanmaraş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriyeli Sürücülere Arapça Broşürlü Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement