Suriyeli Yetim Öğrencilerin Karne Sevinci - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Yetim Öğrencilerin Karne Sevinci

Görüntü Dökümü : Karne alan Suriyeli öğrencilerden detaylar Öğrencilerle röportaj Okul Müdürü Emine Köse ile röportaj Yayladağı'nda Suriyeli öğrencilerin karnelerini alması Öğrencilerle röportaj Okul sorumlusuyla röportaj Öğrencilerin okuldan çıkışı Suriyeli yetim öğrencilerin karne sevinci Hatay'daki Dünya Şehit Çocukları Okulu'nda eğitim gören 650 Suriyeli yetim öğrenci karnelerini aldı Dünya Şehit Çocukları Vakfı tarafından Antakya'da kurulan Dünya Şehit Çocukları Okulu'nda eğitim gören 650 Suriyeli yetim öğrenci karnelerini aldı.

22.01.2016 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Karne alan Suriyeli öğrencilerden detaylar

Öğrencilerle röportaj

Okul Müdürü Emine Köse ile röportaj

Yayladağı'nda Suriyeli öğrencilerin karnelerini alması

Öğrencilerle röportaj

Okul sorumlusuyla röportaj

Öğrencilerin okuldan çıkışı Suriyeli yetim öğrencilerin karne sevinci

Hatay'daki Dünya Şehit Çocukları Okulu'nda eğitim gören 650 Suriyeli yetim öğrenci karnelerini aldı

Dünya Şehit Çocukları Vakfı tarafından Antakya'da kurulan Dünya Şehit Çocukları Okulu'nda eğitim gören 650 Suriyeli yetim öğrenci karnelerini aldı.

Okul Müdürü Emine Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarının Antakya'da 3 yıldır Suriyeli çocuklara eğitim ve öğretim hizmeti verdiğini belirtti.

Suriye'deki savaş nedeniyle Hatay'a gelen ve eğitimleri yarım kalan çocukların eğitimlerine devam etmelerini sağlamak için çalıştıklarını ifade eden Köse, "11 derslikli okulumuzda birinci sınıftan onuncu sınıf düzeyine kadar 325'i kız toplam 650 çocuğumuz eğitim görüyor. Suriye'deki savaşın sona ermesine ve çocuklarımızın ülkesine geri dönmesine kadar en güzel eğitim ve manevi desteğimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Köse, öğrencilerin Suriye müfredatına göre eğitim aldıklarını ve Türkçe'nin yanı sıra Arapça, İngilizce, fen, kimya, matematik ve din dersi gördüğünü kaydetti.

Karnesini alan 6. sınıf öğrencisi Rama Dahduh, okulunu çok sevdiğini ve kendilerine okuma imkanı veren herkese teşekkür etti.

Onuncu sınıf öğrencisi Dia Halluf ise 3 yıldır bu okulda eğitim gördüğünü ve okuldaki öğretmenleri ailesi gibi gördüğünü kaydetti.

Halluf, okulunu bitirdikten sonra üniversiteye gitmeyi ve kalp doktoru olmayı çok istediğini söyledi.

Yayladağı'ndaki Suriyeliler de karnelerini aldı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Yayladağı ilçesine yerleşen Suriyeli öğrenciler de karnelerini aldı. Japonlar tarafından açılan Sakura Okulu'nda eğitim gören 400 öğrenci karne sevinci yaşadı.

Huseyin Kaddur (16) iki yıl önce Bayırbucak'ta bulunan Sallur köyünden Türkiye'ye geldiğini, Yayladağı ilçesinde yarım kalan eğitimine devam ettiğini söyledi.

Tatilde, ülkesindeki zor durumdaki insanlar için çalışacağını ifade eden Kaddur, bu kapsamda ilçede, Suriyelilere yardım dağıtan derneklerde gönüllü olarak çalışacağını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Yetim Öğrencilerin Karne Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement