Suriyeliler Ekmeğini "Çöplükten" Çıkarıyor - Son Dakika
Güncel

Suriyeliler Ekmeğini "Çöplükten" Çıkarıyor

Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesinde zor hayat şartları altında yaşayan Suriyeliler, çöplükten plastik, naylon gibi maddeleri toplayarak geçimlerini sağlıyor.

11.08.2015 15:14  Güncelleme: 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesinde zor hayat şartları altında yaşayan Suriyeliler, çöplükten plastik, naylon gibi maddeleri toplayarak geçimlerini sağlıyor.

Yaklaşık 30 ailenin ekmek kapısı haline gelen bu işte çalışanlar, sabahın erken saaatlerinde geldikleri çöplükte 11 saat aralıksız çalışıyor. İşçiler yemek molası vermeden sıcağın altında çöplükte para edecek naylon ve plastik gibi katı atık maddeleri ayırıyor.

Şam Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ndeki eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan Rabi Abdulvehhab (22), özel bakıma muhtaç şeker hastası babasının ilaçlarını karşılayabilmek ve 6 kişilik ailesine bakabilmek için kardeşleriyle beraber bu işi yaptığını söyledi.

"Ceset parçalarına rastlıyoruz"

Suriyeli Hasan eş-Şami de öğrenci olduğunu ancak hayallerini yıkan savaş ve abluka nedeniyle okulu bırakmak zorunda kaldığını ifade etti. İş şartlarının zor olduğunu kaydeden Şami, bazen çöplerin arasında ceset parçalarına rastladıklarını belirtti.

Şami'nin babası Ebu Hasan ise "43 yaşındayım, 5 evladım var. Ülkedeki olaylardan önce inşaatta çalışıyordum ama şartlar beni bu işte çalışmak durumunda bıraktı. İşimiz bitince eve gidip temizleniyor, ardından yemek yiyebiliyoruz" diye konuştu.

Suriye'de rejime bağlı savaş uçakları, Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin denetimindeki sivil yerleşim yerlerine sık sık hava saldırıları düzenliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeliler Ekmeğini 'Çöplükten' Çıkarıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement