Suriyeliler için "Hayata Destek Evi" açıldı - - Son Dakika
Güncel

Suriyeliler için "Hayata Destek Evi" açıldı -

Şanlıurfa'da, kamp dışında yaşayan Suriyelilere psiko-sosyal ve eğitsel aktiviteler aracılığıyla çeşitli eğitimler vermek amacıyla "Hayata Destek Evi" açıldı.

19.08.2014 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da, kamp dışında yaşayan Suriyelilere psiko-sosyal ve eğitsel aktiviteler aracılığıyla çeşitli eğitimler vermek amacıyla "Hayata Destek Evi" açıldı.

Hayata Destek Derneği tarafından, sivil toplum kuruluşu AAR Japan ve Açık Toplum Vakfı işbirliğiyle Süleymaniye Mahallesi'nde hizmete açılan evin, Suriyeli sığınmacılar için sağlık ve eğitim gibi temel hizmetlere yönlendirici merkez olması da amaçlanıyor.

Vali İzzettin Küçük, açılışı töreninde, Türk halkının, ülkelerinde huzur ve barış sağlanana kadar Suriyelilere destek olmaya devam edeceğini söyledi.

Suriyeli sığınmacılara verdiği destekten dolayı Japon halkına teşekkür eden Küçük, Türk ve Japon halkı arasında güçlü bir bağ olduğunu ifade etti.

İki ülke arasındaki dostluğun uzun yıllara dayandığını vurgulayan Küçük, "Türk halkı, Gölcük ve Van depremlerinde Japon halkının yaptığı iyiliği asla unutmaz" dedi.

- "Türk halkının dostluk ve fedakarlığı hiçbir millete benzemiyor"

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Yutaka Yokoi de Türk halkının dostluk ve fedakarlığının hiçbir millete benzemediğini belirterek, Türkiye'nin bugün dahi komşu ülkesinde yaşanan savaşa duyarsız kalmayarak, Suriye halkına dostluğunu gösterdiğini söyledi.

Suriye'de yaşanan krizinin çözümü için taraf olduklarını ifade eden Yokoi, Suriyeli sığınmacıların sorunlarına bir nebze yardımcı olabilmek için Japon yardım ve kurtarma derneğiyle çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Küçük, Büyükelçi Yokoi ve Hayata Destek Derneği Genel Direktörü Sema Genel, açılışı gerçekleştirilen merkezi gezerek, eğitim gören Suriyelilerle sohbet etti.

Suriyeliler için "Hayata Destek Evi" açıldı -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeliler için 'Hayata Destek Evi' açıldı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement