Suriyeliler İçin "Kültür ve Sporda Buluşuyoruz" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Suriyeliler İçin "Kültür ve Sporda Buluşuyoruz" Etkinliği

Suriyeliler İçin "Kültür ve Sporda Buluşuyoruz" Etkinliği

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa düzenlendiği “Suriyeli Kardeşlerimizle Kültür ve Sporda Buluşuyoruz Etkinliği” Adana’da gerçekleştirildi.

05.05.2016 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa düzenlendiği "Suriyeli Kardeşlerimizle Kültür ve Sporda Buluşuyoruz Etkinliği" Adana'da gerçekleştirildi.

23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu Geçici Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu Geçici Eğitim Merkezi Koordinatörü Hamza Salih Çakır, Suriyeli öğrenci ve aileleriyle tarihi gezilere devam edeceklerini, kültür sanat ve atölye çalışmalarına hız verdiklerini belirtti.

Çakır, projenin hayata geçmesini sağlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, Edebiyatçı Yazar Mustafa Ökkeş Evren, Seyhan Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun'a teşekkür etti.

SURİYELİ ÇOCUKLAR BAĞLAMA EŞLİĞİNDE TÜRKÜLER SÖYLEDİ

Daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Halit Yılmazel, Seyhan Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun ve diğer yetkililer, Suriyeli öğrenciler tarafından hazırlanan resim ve el işi sergisinin kurdelesini kesti. Ardından Suriyeli gençler Mehter Marşı, Kur'an-ı Kerim, İstiklal Marşı, Yunus Emre ile Necip Fazıl Kısakürek'ten ilahi ve şiirler, Türkçe ve Arapça tekerleme, Nasrettin Hoca fıkraları, zeybek (efe) oyunu ve bağlama eşliğinde türküler söyledi.

Etkinliğe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Halit Yılmazel, Seyhan Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun, Yüreğir İMKB Geçici Eğitim Merkezi koordinatörü İlhan Yılmaz, Şehit Duran Ortaokulu Geçici Eğitim Merkezi Koordinatörü Sinan Yanık, öğretmen ve öğrenciler katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suriyeliler İçin 'Kültür ve Sporda Buluşuyoruz' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement