Suriyeliler ve Yetimler Yararına Kermes - Son Dakika
Güncel

Suriyeliler ve Yetimler Yararına Kermes

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kermesin girişindeki fotoğraf sergisinden deteylar- Kermesten detaylar- Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu'nun konuşması- Kermesin açılışı- İHH Temsilcisi Fadıl Akkuş'un konuşması Suriyeliler ve yetimler yararına kermes- İHH Adıyaman Temsilcisi Akkuş: "Şu an Adıyaman'da 400'e yakın Suriyeli ailemiz var. Bin 200 kişiye tekabül ediyor.

25.04.2015 20:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kermesin girişindeki fotoğraf sergisinden deteylar- Kermesten detaylar- Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu'nun konuşması- Kermesin açılışı- İHH Temsilcisi Fadıl Akkuş'un konuşması Suriyeliler ve yetimler yararına kermes- İHH Adıyaman Temsilcisi Akkuş: "Şu an Adıyaman'da 400'e yakın Suriyeli ailemiz var. Bin 200 kişiye tekabül ediyor. Bize müracaat etmiş 600 de ihtiyaç sahibi ailemiz var. Bunlara dönemsel olarak yardım ediyoruz"- Adıyaman Belediye Başkanı Kutlu: "Suriyeli aileler şehir içinde yoğunlaştı. Her mahalleli, onları kendi ailesinin bir ferdi olarak sahiplenip, yardımda bulunuyor" İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde oluşturulan "Adıyaman İnsani Yardım Platformu"nca, il genelindeki Suriyeliler ve yetimler için kermes düzenlendi. İHH Adıyaman Temsilcisi Fadıl Akkuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Demokrasi Parkı'ndaki kermesten elde edilecek gelirin şehirdeki ihtiyaç sahibi ailelere, yetim çocuklara ve Suriyeli vatandaşlara yardım olarak dağıtılacağını söyledi.Amaçlarının, insanların kendi el emekleri ile yapmış oldukları ürünleri burada sergileyip, yardımlara katkı vermek olduğunu ifade eden Akkuş, bu tür organizasyonlarda büyük bereket olduğunu savundu.Kermesin 4 gün süreceğini aktaran Fadıl Akkuş, "Şu an Adıyaman'da 400'e yakın Suriyeli ailemiz var. Bin 200 kişiye tekabül ediyor. Bize müracaat etmiş 600 de ihtiyaç sahibi ailemiz var. Bunlara dönemsel olarak yardım ediyoruz" dedi.Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise İHH'nın kurulduğu günden beri yetimlere ve yoksullara kucak açtığını belirterek, fedakarca yapılan bu kermesin gelirinin yetimlere gittiğini anımsattı.Yetimlerin elinden tutmanın geleneklerde ve dinde emredildiğini vurgulayan Kutlu, şöyle konuştu: "Suriyeli aileler şehir içinde yoğunlaştı. Her mahalleli, onları kendi ailesinin bir ferdi olarak sahiplenip, yardımda bulunuyor. Bazen sıkıştığımız noktalar da oluyor. Şimdiye kadar kampta olanlar dışında hiç dışarıdan yardım almadık. Bundan sonra onlara daha iyi hizmet vermek için Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz'dan yardım istedik. Yardım gelirse kardeşlerimizi daha iyi şartlarda yaşatacağız. Gelmezse de aynı şekilde kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. "AK Parti Adıyaman milletvekili adayı Adnan Boynukara da Türkiye'nin 2014 yılında "Dünya İnsani Yardım" konusunda "en cömert ülke" seçildiğini anımsattı.Türkiye'yi "dünyanın küresel vicdanı" olarak yorumladıklarını vurgulayan Boynukara, Türkiye'nin yardımları sadece devlet imkanlarıyla değil, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yaptığını da dile getirdi.

Suriyeliler ve Yetimler Yararına Kermes
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeliler ve Yetimler Yararına Kermes - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.


Advertisement