Suriyelilere Bayramda Ülkerine Gidiş Geliş İzni Verildi - Son Dakika
Güncel

Suriyelilere Bayramda Ülkerine Gidiş Geliş İzni Verildi

Suriyelilere Bayramda Ülkerine Gidiş Geliş İzni Verildi

Ramazan Bayramı nedeniyle Suriyelilere 10 günle sınırlı ülkelerine gidiş geliş izini verildi.

16.07.2015 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan Bayramı nedeniyle Suriyelilere 10 günle sınırlı ülkelerine gidiş geliş izini verildi. İzin nedeniyle akrabalarıyla bayramlaşmak isteyen Suriyeliler Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmaya başladı.

Güvenlik gerekçesiyle geçen mart ayında Suriye'den gelişlere kapatılan ve bu nedenle gidenlerin dönmelerine izin verilmediği Cilvegözü Sınır Kapısı'nı bayram nedeniyle gidiş ve gelişlere açıldığı Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yoğunluk yaşanıyor. Sadece pasaportu ve yabancı tanıtım kartları olan Suriyelilerin giriş çıkış yapmalarına izin verildiği kapıda Ramazan Bayramı'nı akrabalarıyla geçirmek isteyen Suriyeliler, yapılan işlemlerin ardından ülkelerine geçiyor.

Kapıda zaman zaman izdiham yaşanırken, Türkiye Suriye Dostluk Derneği Başkanı Dr. Abdulhamit Tahan, bayram nedeniyle verilen 10 günlük izinden dolayı mutlu olduklarını söyledi. Tahan, şöyle konuştu:

"5 yıldır iç savaşın devam ettiği Suriye'den gelip Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin bu bayramda yakınlarını ziyaret etmeleri için gerekli izin verildi. Gidenler 5 günlük bayram tatilini geçirdikten sonra ellerindeki pasaport veya kendilerine verilen yabancı tanıtma belgesi ile tekrar gelecekler. Yakınlarımızın yarsı Suriye'de yarısı da Türkiye'de kaldı. Bizim Türkiye'den başka güvenebilecek ve barınacağım ülke yok. Bayramlaşma için gitmek isteyen herkes mutlu ve sevinçli, bayramın hepimize hayırlar getirmesini diliyorum. Suriyelilere uzun zamandır görmedikleri yakınlarını ziyaret etme imkanı sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet yetkililerine teşekkür ediyoruz." - Reyhanlıhatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriyelilere Bayramda Ülkerine Gidiş Geliş İzni Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement