Suriyelilere Kömür Dağıtımına Başlandı - Son Dakika
Güncel

Suriyelilere Kömür Dağıtımına Başlandı

Suriyelilere Kömür Dağıtımına Başlandı

Şanlıurfa'da kamp dışında yaşamlarını sürdüren Suriyeli aileler için temin edilen 12 bin ton kömürün dağıtımına başlandı.

29.01.2016 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da yaşayan Suriyeli aileler için Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün girişimleriyle getirilen 12 bin ton kömür, Şanlıurfa Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle dağıtılmaya başlandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Eyyübiye ve Haliliye ilçelerinde lojistik destek sağladığı dağıtımlarda 25 araç ve 50 personel görev alıyor. Tespit edilen her eve 500 kilogram kömür dağıtımında Eyyübiye ilçesine 5 bin ton, Haliliye ilçesine ise 4 bin ton kömür ayrıldı. Karaköprü, Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerinde ise biner ton kömür dağıtımı yapılacak.

Mahalle mahalle gezen ekipler tespit ettikleri evlere kömürleri tutanakla teslim ederken yardımlara ilişkin bir açıklama yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, "Daha önce Şanlıurfalı vatandaşlarımıza kömür dağıtımını yapıp tamamladık. Şanlıurfa'mızda yaşayan yaklaşık 500 bin Suriyeli misafirimizin de kış aylarında üşümemeleri için 12 bin ton kömür dağıtımına başladık. İlçelerimizin Suriyeli yoğunluğuna göre dağıtımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Haliliye ve Eyyübiye ilçelerimizdeki dağıtımlar sırasında lojistik destek sağlayan Büyükşehir Belediyemize, Sayın Nihat Çiftçi'ye ve çalışanlarına da teşekkür ediyorum" dedi.

Şanlıurfa'da evlerde kalan Suriyeliler için getirilen kömürlerin dağıtımının yaklaşık iki haftada tamamlanması tahmin ediliyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Suriyelilere Kömür Dağıtımına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement