Suriyelilere Yardımlar Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Suriyelilere Yardımlar Sürüyor

Dünya Şehit Çocukları Vakfı, Antakya'da kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde yaşam mücadelesi veren 400 Suriyeli aileye gıda, beyaz eşya ve nakdi yardımda bulundu.

08.06.2016 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Şehit Çocukları Vakfı, Antakya'da kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde yaşam mücadelesi veren 400 Suriyeli aileye gıda, beyaz eşya ve nakdi yardımda bulundu.

Vakıf Başkanı İsmail Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıflarının Suriye'de hayatlarını kaybedenlerin ailelerine yardımda bulunduğunu belirtti.

Suriyeli ailelerin çocukları için açtıkları okulda eğitim hizmeti de verdiklerini ifade eden Yıldırım, "Vakfımız geçtiğimiz yıl Antakya'da 215 civarında Suriyeli ailemize hizmet vermekteydi. Bu yıl sayımızı artırdık ve 400'ün üzerine ulaştık. Ailelere her ay düzenli şekilde erzak, çekyat ve beyaz eşya yardımında bulunuyoruz. İnşallah bundan sonra da hizmetlerimiz devam edecek." diye konuştu.

Öte yandan Esed rejiminin saldırıları dolayısıyla Suriye'nin Lazkiye kırsalından kaçan Bayırbucak Türkmenleri için yapılan yardımlar da sürüyor.

Türkiye'nin farklı illerinden gönderilen yardımlar, Hatay Valiliği koordinesinde, Suriye tarafında sınıra yakın yerlerde kurdukları çadırlarda kalan Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılıyor.

Valiliğin internet sitesinde yer alan açıklamada, son iki gün içinde 500 ekmek, bin 756 gıda kolisi, 5 bin 16 kilo muhtelif gıda, 3 bin 200 gıda rasyosu, 20 ton un, 5 bin 184 litre süt, bin 359 çocuk maması ve 505 muhtelif giysi yardımında bulunulduğu kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyelilere Yardımlar Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement