Gaziantep'te Suriyelilere Yönelik Eylemler Kınandı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Suriyelilere Yönelik Eylemler Kınandı

Gaziantep\'te Suriyelilere Yönelik Eylemler Kınandı

Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri, Suriyelilere yönelik eylemlere tepki gösterdi.

20.08.2014 19:47  Güncelleme: 20:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri, Suriyelilere yönelik eylemlere tepki gösterdi.

Yeşilsu Parkı'nda toplanan grup adına açıklama yapan platformun dönem sözcüsü İsmail Bozo, Suriyelilerin savaşın acımasız şartlarından kaçarak Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldığını söyledi.

Gaziantep'te yaklaşık 10 gündür Suriyeli sığınmacılara yönelik "gizli bir el" tarafından büyük bir linç kampanyası başlatıldığını iddia eden Bozo, "Düne kadar hiçbir şey yokken bir anda başlayan bu girişim biz Gazianteplileri derinden üzmüştür" dedi. Hıdır Çalar

Halkın ve sivil toplum örgütlerinin Suriyelilere yardım eli uzattığını anlatan Bozo, her toplumda oluduğu gibi sığınmacılar arasında da suça meyilli kişilerin bulunabileceğini dile getirdi.

Suriyelilere yönelik eylemleri kınadıklarını vurgulayan Bozo, "Bunun yanında Esed'in emriyle ülkemizi karıştırmaya çalışan ajanların bulunduğu da bir gerçektir. Bu olaylar karşısında herkesi duyarlı davranmaya davet ediyoruz. Türkiye bir hukuk devletidir. Suç işleyen varsa, yargı karşısında gereken yapılmalıdır" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

- Olay

Hıdır Çalar, 11 Ağustos'ta, Ünaldı Mahallesi Mıhcı Zekariya Sokak'taki evini kiralayan Suriyeli aileden evden çıkmasını istemiş, talebine olumsuz yanıt alması üzerine çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülmüştü.

Olayı öğrenen mahalle sakinleri, Suriyelilerin yaşadığı eve girmeye çalışmış, polis gruba müdahale etmişti. Cinayet şüphelisi ise olaydan sonra kaçarken olayla ilgili 4 Suriyeli tutuklanmıştı. Çevredeki mahalle sakinleri ise yaşananları protesto etmiş ve gerginliğe neden olmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Suriyelilere Yönelik Eylemler Kınandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement