Suriyelilerin Cerablus'a Dönüş Sevinci - Son Dakika
Güncel

Suriyelilerin Cerablus'a Dönüş Sevinci

Suriyelilerin Cerablus\'a Dönüş Sevinci

Fırat Kalkanı Harekatı ile DAEŞ terör örgütü militanlarından temizlenen Cerablus'a dönmek isteyen Suriyeli misafirler, bugün öğlen saatleri itibariyle açılan Karkamış Gümrük Kapısından geçiş yapmaya başladılar.

08.09.2016 08:44  Güncelleme: 08:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karkamış ilçemizde toplanan ve Cerablus'a gitmek istediğini beyan eden misafirler, Göç İdaresi tarafından ilçede kurulan mobil hizmet aracında gönüllü geri dönüş başvurusu yaptılar.

CERABLUS'TA HAYAT NORMALE DÖNÜYOR

Kapının geçişlere açılması ve Cerablus'a dönmek için müracaat eden 312 Suriyeli, Göç İdaresi yetkilileri tarafından yapılan kayıtların ardından memleketlerine kavuşma heyecanını yaşadılar.

Aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu ilk kafiledeki Suriyeli misafirler "Doğup büyüdüğümüz topraklar Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından teröristlerden temizlendi. Çok şükür bu günleri de gördük. Artık memleket hasretimizi bitirmek istiyoruz. Yakınlarımızı özledik. Türk askeri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Allah razı olsun. Bize yıllardır ev sahipliği yaptılar. Biz Türkiye'den memnun ayrılıyoruz. Bizi DAEŞ'ten kurtardıkları için minnet ve şükran duyuyoruz" diye konuştular.

Gaziantep Valiliği İnsani Yardım Koordinatörü olarak görevli Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu yaptığı açıklamada; Karkamış ilçemizin karşısında bulunan ve terör örgütlerinden temizlenen Cerablus'un, Sayın Valimiz Ali Yerlikaya'nın talimatları doğrultusunda her türlü altyapısı hazırlanmaya devam ediyor. Cerablus'u tekrar yaşanabilir bir yer haline getirmek için başta insani yardım olmak üzere, her türlü çalışmanın yürütüldüğünü söyledi.

Vali Yardımcısı Çakıroğlu, insani ihtiyaçların da bugün hizmet vermeye başlayan Karkamış sınır kapısından nakledileceğini, elektrik temini konusunda TEDAŞ'ın çalışmalarının devam ettiğini, Cerablus'a en kısa zamanda elektrik ve su verileceğini ifade etti.

Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Halil Şaşmaz yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıldan bu yana kapalı olan Karkamış Sınır kapısının, terör tehlikesinin sona ermesi nedeniyle tekrar hizmet vermeye başladığını, geçişleri kolaylaştırmak için gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti.

Göç İdaresi Müdürü Oktay Bahçeçi ise yaptığı açıklamada bugün itibariyle Gaziantep Valiliğimize gönüllü dönüş işlemleri için müracaat eden 312 kişi yapılan resmi işlemleri sonucunda Karkamış Gümrük Kapımızdan ülkelerine gönderiliyor. Suriyeli misafirlerimizin sevinç ve heyecanını paylaşıyoruz. Hayırlı olsun" dedi.




Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Suriyelilerin Cerablus'a Dönüş Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement