Sürmeli Köyü Organik Tarım Kursu Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Sürmeli Köyü Organik Tarım Kursu Sona Erdi

Sürmeli Köyü Organik Tarım Kursu Sona Erdi

Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Sürmeli köyünde "Tarımsal Dönüşüm, Organik Tarım, Ekolojik Turizm Örnek Projesi" kapsamında başlatılan "Organik Tarım ve Hayvancılık" kursu sona erdi.

07.06.2012 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Sürmeli köyünde "Tarımsal Dönüşüm, Organik Tarım, Ekolojik Turizm Örnek Projesi" kapsamında başlatılan "Organik Tarım ve Hayvancılık" kursu sona erdi.

Kursu bitiren 20 Sürmeli köyü çiftçisine Samsun Vali Vekili Hasan Özhan, Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu ve Bafra Kaymakamı Ali Katırcı'nın da katıldığı törenle başarı belgeleri verildi. Bafra Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Bölüm Program Danışmanı Doç. Dr. Ali Kemal Ayan'ın koordinatörlüğünde başlatılan Sürmeli Organik Tarım Köyü projesi İŞKUR ve Avrupa Birliği desteği ile Bafra Halk Eğitim Müdürlüğü organizasyonu ile gerçekleşti.

192 saatlik eğitim, uygulamalı olarak yapıldı ve 3 ay içinde tamamlandı. Bafra Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Bölüm Programı öğrencileri "Her Çiftçiye Bir Öğrenci" sloganı ile eğitim vererek çiftçilere birebir danışmanlık yaptı. Öğrenciler de Sürmeli organik tarım köyü projesi ile staj yapma imkanı buldular.

Törenin açılış konuşmasını Sürmeli Organik Tarım Köyü Projesi'nde örgütlenmeden sorumlu olan emekli öğretmen Kazım Tuncay yaptı. Emekli Öğretmen Kazım Tuncay, "2010 yılı Aralık ayında Samsun Valiliği Özel İdare Ar-Ge Dairesi tarafından hazırlanan ve Bafra Kaymakamlığı tarafından uygulanan İkiztepe Damla Sulama Projesi, Sürmeli köyünün yaklaşık yüzde 51 ekilebilir arazisinin yüzde 51'ni sulanır hale getirmiştir" dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Ali Kemal Ayan yaptığı konuşmada, "Sürmeli köyünü neden seçtik? Çünkü Sürmeli köyü tütünden yeni dönen bir köyümüz ayrıca Sürmeli köyü damlama sulama ile tanışan bir köyümüz. Sürmeli köyü, ekolojik tarıma ve ekolojik turizme uygun bir köy. Sürmeli köyünün çok eski bir geçmişi var ve Sürmeli köyü sakinleri aydın kültürlü insanlar. Tüm bu sebeplerden dolayı Sürmeli köyünü seçtik" diye konuştu.

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, "Her şey şu an bir başlangıç aşamasında. Bu konuda bahsedildiğinde herkes heyecan duyuyor. Bunu bir adım öteye taşımak için gerek siyasi güçten gerek kamu kuruluşlarından gerek sivil toplum örgütlerinden, köyümüzdeki vatandaşlarımızdan her birimizin projeyi aşma ve hedefine ulaştırma konusunda üstümüze düşen görevler var" ifadelerini kullandı.

Samsun Vali Vekili Hasan Özhan, "Sizleri kutluyorum. Gerçekten heyecan verici bir program.

Bu yapılan iş hiç kuşkunuz olmasın ki sizlere para kazandıracaktır. Hiç korkmayın. Yapacağınız tek iş, iyi bir tanıtım, bir de marka olmak. Lütfen yapılırken bir birinizi iyi denetleyin. Organikse organik. Organiğin içerisine başka bir şey katmayın" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra önce Sürmeli Organik Tarım Köyü Projesi'nde eğitim veren OMÜ öğretim görevlilerine ve projeye destek verenlere daha sonra da eğitim programını bitiren 20 çiftçiye belgeleri verildi. Belge töreni Sürmeli köyü sakinlerinin hazırladığı yöresel yemek sunumu ile son buldu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sürmeli Köyü Organik Tarım Kursu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement