ŞURO, Göbeklitepe Kazıları İçin Destek İstedi - Son Dakika
Yerel

ŞURO, Göbeklitepe Kazıları İçin Destek İstedi

Şanlıurfa Rehberler Odası Başkanı Kamil Türkmen, dünyanın ilk anıtsal tapınağı olan Göbeklitepe'nin daha iyi tanıtılması için destek istedi.

26.11.2013 15:36  Güncelleme: 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Rehberler Odası (ŞURO) Başkanı Kamil Türkmen, dünyanın ilk anıtsal tapınağı olan Göbeklitepe'nin ulusal düzeyde daha iyi tanıtılması için destek istedi.

Konu hakkında açıklama yapan Şanlıurfa Rehberler Odası Başkanı Kamil Türkmen, amaçlarının Göbeklitepe nin en iyi şekilde anlatılmasını ve tanıtılmasını sağlamak istediklerini belirterek, "Bu projeye destek verenler arasında olmaktan mutluyuz. Özellikle DOĞUŞ grubunun bu tarz kültürel mirası koruma projelerine desteklerini önemsiyoruz. Bu bağlamda sayın Ferit Şahenk'ten kazı çalışmalarına ekonomik anlamda sponsor olmalarını istiyoruz" dedi.

Başkan Türkmen, "Kazı çalışmalarında yeteri kadar ekonomik destek olmadığı için Şanlıurfa'nın hava koşulları müsait olduğu halde sadece ilkbahar ve sonbaharda yaklaşık 4 ay sürüyor. Bu imkanlar ve ekonomik destek sağlanırsa bu süre uzatılabilir. En az yılın 3'te 2'lik bölümü kazı mevsimi olarak kullanılabilir. Daha kazılacak çok bölgemiz var bunlar bir an önce açığa çıkartılır. Dünya tarihi yeniden yazılır" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ŞURO, Göbeklitepe Kazıları İçin Destek İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement