Sürpriz Erdoğan-Gül Görüşmesinin Perde Arkası - Son Dakika
Güncel

Sürpriz Erdoğan-Gül Görüşmesinin Perde Arkası

Cumhurbaşkanı Erdoğan-11. Cumhurbaşkanı Gül görüşmesinde birlik-beraberlik vurgusu yapıldığı belirtildi.

11.02.2016 09:10  Güncelleme: 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gece Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya geldi. Erdoğan ile Gül arasında 3 saat süren görüşme, "eşsiz" gerçekleşti. AK Parti'nin önde gelen isimleri iken, şimdilerde muhalif olarak gösterilen Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Suat Kılıç, Nihat Ergün, Sadullah Ergin gibi isimlerin yeni bir siyasi oluşum başlatacakları ve bu oluşumun başında 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün bulunacağının öne sürüldüğü bir dönemde gerçekleşen buluşma, Ankara kulislerini hareketlendirdi.

ARINÇ'IN AÇIKLAMALARI SONRASI SÜRPRİZ GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül buluşmasının Bülent Arınç'ın açıklamalarının üzerine gelmesi, görüşmenin önemini daha da artırdı. Kulislerde yeni bir siyasi oluşum başlatılacağı ve bunun Gül'süz olmayacağı konuşulurken, bu görüşme, bir anlamda soru işaretlerini gidermeye yönelik bir mesaj oldu.

GÖRÜŞMENİN PERDE ARKASI

Habertürk gazetesinden Umut Tütüncü'nün, Erdoğan ve Gül tarafından edindiği bilgilere göre detaylar şöyle:

KISIKLI'DAKİ GÖRÜŞME BASINA YANSIDI

Hazirandan bu yana Erdoğan ve Gül, biri Gül'ün el ameliyatı sonrası olmak üzere; 2 kez telefonla, 1 kez de yüz yüze görüştü. İkili, Erdoğan'ın İstanbul Kısıklı'daki evinde de bir araya geldi ancak bu görüşme basına yansımadı.

Gül, önceki gün Erdoğan'ın özel kalemi aracılığıyla yaptığı davet üzerine hem yeni konutu için "Hayırlı olsun" demek hem de görüş alışverişinde bulunmak için Külliye'ye gitti. Görüşmenin şekli kadar, içeriği de merak edildi. Görüştüğüm kaynaklar, ikilinin, iç ve dış siyaset, terörle mücadele, Rusya, Suriye, Irak, mülteci meselesi, ekonomi başta olmak üzere her konuyu konuştuklarını aktardı.

"GÜL, ARINÇ'I DA ERDOĞAN'I DA ÇOK SEVER, YAŞANANLARA ÇOK ÜZÜLDÜ"

20.30'da başlayan görüşmede tabii ki Arınç ve Hüseyin Çelik'in eleştirileri, yeni oluşum söylentileri de konuşuldu. Gül'ün yakın çevresi "Beyefendi, Bülent Bey'i de Tayyip Bey'i de çok sever. Bu yaşananlara çok üzüldü" derken, birlik ve beraberlik mesajı vererek adeta akil adam rolü üstlenen Gül'ün, Türkiye meselelerine kafa yorduğu ancak kimseden rol çalma, çelme takma niyeti olmadığı belirtiliyor. Gül'ün "Meselelerimizi çözmek için kenetlenmemiz lazım. Vaktimizi kavgayla, gürültüyle değil, ülkenin meselelerini çözmek için harcayalım" dediği, bu mesajı Arınç'a da ileteceği vurgulanıyor. Gül ve Erdoğan'ın AK Parti'nin geleneğinde bu tür kavga görüntüleri olmadığını ifade ettikleri de öğrenildi.

Görüşmenin öncelikle insani olarak yorumlanması gerektiğini dile getiren kaynaklar, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Birbirlerinin fikirlerine çok önem verirler. Tayyip Bey Abdullah Bey'in görüşlerine, akil duruşuna, Abdullah Bey de Tayyip Bey'in devlet adamlığına, güçlü kişiliğine, cesaretine, pratikliğine çok önem verir."

Gül'e yakın kaynaklar, ihtiyaç olduğunda Gül'ün desteğini esirgemeyeceğini de kaydetti. (Kaynak: Habertürk)

Sürpriz Erdoğan-Gül Görüşmesinin Perde Arkası

Son Dakika Güncel Sürpriz Erdoğan-Gül Görüşmesinin Perde Arkası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • coban: yoğ koyunlar ağilda , canim ülkemin her yeri mutlu mesut ve güven içinde yaşayan insanlarla dolu. insan kendini musmutlu hissediyor, ağlayan şehit analari yok verdiğiniz oylar sayesinde ekonomi güllük gulustanlik, doktora bir krem bir ağrı kesici yazdirdim 30 tl iktidar istikrarla devam ediyor 0 0 Yanıtla
  • c C c: sayin coban yillardir arkasinda durdugun hareketin durumu ortada .zamani gecmis islerle mesgul olmayin. 0 0 Yanıtla
  • ısmail: bırakın bunları hayatınız yalan,dolan 0 0 Yanıtla
  • KARADENIZ LI: YAZIK CHP LI VE YANDASLARI SIZE ACIYORUM SIZE VAAAHH VAAAHH 0 0 Yanıtla
  • coban: 30 senelik chpliyim kursunlar partiyi oyum onlara 0 0 Yanıtla
  • TC: inadına recep Tayip erdoğan inadına ak parti kiskananlar catlasi n 0 0 Yanıtla
  • TATARBEY: Refah partisinden AKP nin kopma sürecinin benzeri. 0 0 Yanıtla
  • HBO: Kuş beyin liler AKP bölüncek hesabı yapı yollar. 0 0 Yanıtla
  • Ercişli ülkücü: Perde arkası derken? 0 0 Yanıtla
  • Mustafa : Bülent Arınç kadar kompileksli varmı hani köşesine çekilip gençlerin önünü açacaktı bunlardan bir şey olmaz çıksınlar boyunun ölçüsünü alsınlar. 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement