Sürü Yöneticilerine Sertifikaları Verildi - Son Dakika
Yerel

Sürü Yöneticilerine Sertifikaları Verildi

Muradiye ilçesinde, "Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi" kapsamında eğitim gören çobanlara sertifikaları verildi.

09.04.2015 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muradiye ilçesinde, "Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi" kapsamında eğitim gören çobanlara sertifikaları verildi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Çalışma ve İş Kurumu ile Muradiye Halk Eğitimi Merkezi müdürlükleri iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında eğitim gören kursiyerler için İlçe Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu'nda sertifika töreni düzenlendi.

Törende konuşan Kaymakam Mehmet Fatih Çelikel, peygamber mesleği olan çobanlığın herkesin becereceği bir iş olmadığını belirterek, "Bazen öyle küçümsenme edasıyla söylenir. Ama her yiğidin harcı değil bu çobanlık işini yapmak. Onu da söylemek lazım. Eski ve kutsal bir meslektir. Özellikle belirtmek isterim insanlarımız yavaş yavaş bu meslekten elini çekmişken, kardeşlerimizin bu işe katkı sağlaması, gönül vermesi bizi de mutlu etti" diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner ise Muradiye'nin, 160 bin küçük, 17 bin büyükbaş hayvan potansiyeli ve 64 bin hektar çayır veya mera alanına sahip bir ilçe olduğunu söyledi.

Altuner, ilçede sürü yöneticilerinin, meraların düzgün otlatılması, sürü güvenliğinin sağlanması, hayvan ıslahının sağlanması ve hayvan hastalıklarında ilk müdahalelerin nasıl yapılmasını bu kurs vasıtasıyla öğrendiğini belirterek, şöyle konuştu:

"İlçemizde bu ve benzeri kurslara devam edilecektir. Aynı zamanda ilçemiz meyvecilik bakımından da çok iyi bir potansiyele sahip. Son birkaç yıldır kurulan meyve bahçeleri bunun kanıtıdır. İlçe müdürümüz ve teknik personelleri üreticilerimize bu konuda gerekli teknik desteği sağlamakta,. meyvecilik ve bitki sağlığı konularında yapılan yayım çalışmalarıyla üreticilerimiz bilgilendirilmektedir. Bu çalışmalar devam edecektir."

Başarılı kursiyerler, tören sonunda sertifikalarıyla hediye kepeneklerini Kaymakam Çelikel'in elinden aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sürü Yöneticilerine Sertifikaları Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement