Suruç'taki Patlamada Hayatını Kaybeden Muşlu Gençler Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Suruç'taki Patlamada Hayatını Kaybeden Muşlu Gençler Toprağa Verildi

Suruç\'taki Patlamada Hayatını Kaybeden Muşlu Gençler Toprağa Verildi

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Muşlu üç genç, memleketlerinde toprağa verildi.

21.07.2015 23:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Muşlu üç genç, memleketlerinde toprağa verildi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki patlamada hayatını kaybeden Ali Barutçu, Mücahit Erol ve Serhad Devrim Muş'ta toprağa verildi.

Gaziantep Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Muşlu üç gencin cenazeleri ailelerine teslim edildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait ambulanslarla karayolu ile Muş'a getirilen üç genci binlerce kişi karşıladı.

Şehir merkezinde geniş güvenlik önemleri alınırken, cenazeler binlerce kişi eşliğinde Belediye meydanına getirildi. Burada düzenlenen törene Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekilleri Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik Özkan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, HDP ve DBP Muş İl Eş Başkanları, cenaze sahipleri ve binlerce kişi katıldı.

Marşların okunduğu törende cenaze sahipleri birer konuşma yaptı. Ardından DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna bir konuşma yaparak, "Başta ailelerimizin, bütün özgürlük mücadelesi yürütenlerin, Başkan Öcalan'ın, Muş halkının ve bütün Kürdistan halkının başı sağ olsun. Bugün Türkiye'nin ve Kürdistan'ın her köşesine şehit cenazesi gönderdik, her köşesine. Kürdistan'daki 8 ilimize şehitlerimizi yolculadık. Şu anda Şırnak'ta, Mardin'de, Dersim'de, Amed'de, Muş'ta, Van'da, Gever'de, Hakkari'de hep birlikte biz şehitlerimizin cenaze törenlerini gerçekleştiriyoruz. İşte Mücahit'in ailesini dinledik, Med Ali'nin ailesini dinledik, Serhat'ın ailesini dinledik. Yürekleri yanıyor, daha evlatlarını toprağa vermediler. Diyorlar ki barış... Ne diyeyim, ne diyelim... Bunların üstüne söylenecek söz yoktur ki. Yeter, edi bese! Ölümden ötesi yok, her gün bizi öldürüyorsunuz. İşte vazgeçmiyoruz. Ben şu an cidden duygusal anlamda doluyum. Belki siyasal değerlendirmeler yapabilecek durumda değilim. Bu nedenle hepinizin, tekrar başımız sağ olsun diyorum. Hepimiz bundan sonra bu arkadaşlarımızın hayallerini, umutlarını büyütmek ve hayata geçirmek, hayata geçirerek geleceğe taşımak için mücadelemizi daha da yükseltme sözü veriyoruz" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra üç gencin cenazesi ambulanslarla Taşo mezarlığında defnedilmek üzere götürüldü. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suruç'taki Patlamada Hayatını Kaybeden Muşlu Gençler Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement