Suruç'taki Patlamada Oğlu Ölen Yaralı Baba: İlk Giden Ben Olmalıydım - Son Dakika
Güncel

Suruç'taki Patlamada Oğlu Ölen Yaralı Baba: İlk Giden Ben Olmalıydım

Suruç\'taki Patlamada Oğlu Ölen Yaralı Baba: İlk Giden Ben Olmalıydım

Suruç'taki bombalı saldırıda yaşamını yitiren Çağdaş Aydın'ın babası "Patlama sırasında Çağdaş benim yanımdaydı. Ama o beni solladı onu kıskanıyorum. İlk ben gitmeliydim" dedi.

22.07.2015 15:47  Güncelleme: 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki bombalı saldırıda yaşamını yitiren Çağdaş Aydın, memleketi Tunceli'nin Ovacık ilçesinde toprağa verildi. Oğlunun öldüğü saldırıda yaralanan baba Fethi Aydın, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, "Patlama sırasında Çağdaş benim yanımdaydı. Ama o beni solladı onu kıskanıyorum. Ben olmalıydım. Onun gidişini kıskanıyorum hala" dedi. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı Hatip Dicle ise, "Bugün Erdoğan zihniyetinin DAİŞ(IŞİD) zihniyeti ile hiç farkı yok" dedi.

YAKINLARI AĞITLAR YAKTI

Babası Fethi Aydın'ın yaralandığı Suruç'taki intihar saldırısında hayatanı kaybeden Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kamu yönetimi bölümü öğrencisi 27 yaşındaki Çağdaş Aydın'ın cenazesi, Tunceli Cemevi'ne getirilerek dini tören düzenlendi. Cemevinde Çağdaş'ın annesi Saniye Aydın başta olmak üzere bazı yakınları ağıtlar yakarken fenalık geçirdi.

CENAZEYE 5 BİN KİŞİ KATILDI

Cemevindeki dini törenden sonra binlerce kişi tarafından omuzlarda taşınan Çağday Aydın'ın cenazesi daha sonra çarşı merkezindeki Seyit Rıza meydanına getirildi. Çağdaş Aydın'ın cenaze törenine bombalı saldırıda yaralanan babası Fethi Aydın'ın yanısıra Demokratik Toplum Kongresi Başkanı Hatip Dicle, HDP İstanbul milletvekili Levent Tüzel, HDP Tunceli Miletvekilleri Ali Can Önlü ve Edibe Şahin, Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul ile eş başkan Nurhayat Altun, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Parti Meclisi üyesi Münevver İltimur, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

"BUNLAR AHLAKINI KAYBETMİŞ"

Törende konuşan DTK Başkanı Hatip Dicle, hep birlikte bir acının paylaşıldığını belirterek, "Kürdistan halkı olarak her gün bu acıları yaşıyoruz. Kürdistan devrimi kan revan içinde. 40 yıldır büyük bedeller ödeyerek büyüyor. Bu savaş çok ilkesiz çok ahlaksızca yürüyor. Hani derler ya savaşında bir ahlakı vardır. Bunlar ahlakını kaybetmiş" dedi.

Bombalı saldırıda yaşamlarını yitiren 32 kişinin Kobani'yi destek vermek için orada olduklarını ifade eden Dicle, "onların Kobani'ye geçmelerine izin vermeyen AK Parti hükümeti bu insanlarımızın güvenliğinden direkt sorumlu olmalarına rağmen gençlerimizin vahşet dolu barbarca saldırıya uğramalarına engel olmadan göz yumdular.

"ÖCALAN'DAN BİAT ETMEYİ BEKLİYORLARDI"

AK Parti zihniyetinin, AK Parti hükümetinin somutlaştığı Tayyip Erdoğan zihniyetinin IŞİD zihniyetinden bir farkının olmadığını belirten Dicle şunları söyledi:

"Bugün Erdoğan zihniyetinin DAİŞ (IŞİD) zihniyeti ile hiç farkı yok. Bakın bu faşist düşünceliler bütün İslami örgütlere çağrı yapıyor diyor ki ya bana biat edeceksiniz ya da sizi kafir ilan edip düşmanım olacaksınız. Yıllarca Filistin için müdacede eden Hamas örgütünü bile bunlar düşman ve kafir ilan ettiler, yine Taliban örgütünü bile düşman ilan ettiler. Bu zihniyet tekçi ve faşist bir zihniyet. Erdoğan'da somutlaşan bu zihniyet ne yazık ki son 13 yıllık AK Parti iktidarına baktığımızda en yakın müttefiklerini, yol arkadaşlarını bile biata davet ettikten sonra biat etmeyenleri harcayan bir siyaset izlediler. Bugün de adına çözüm süreci denen süreç tıkanmışsa, onlar yeni bir Osmanlı Padişahı gibi Kürt halkından ve Kürt halkının önderi Sayın Öcalan'dan biat etmeyi bekliyorlardı. Onlar asla bu biatı göremeyecekler. Kürtler bunların dayatmalarına asla evet demeyecektir. Biz Türkiye'nin sosyalist ve demokrasi güçleri ile el ele vererek sadece Türkiye'yi değil bütün Ortadoğu'yu halkların kardeşliği, halkların bahçesi yapmak üzere hep birlikte şehitlerimizin arkasında saf tutarak yürüyeceğiz ve bu yürüyüş asla durdurulamayacaktır."

BABA: ÇAĞDAŞ'IN GİDİŞİNİ KISKANIYORUM, BENİ SOLLADI, İLK BEN GİTMELİYDİM"

Oğlu Çağdaş Aydın'ın öldüğü saldırıda yaralanan ve yaralı olmasına rağmen cenaze törenine katılarak konuşan baba Fethi Aydın ise, "Oğlumun ve yoldaşımın uğurlanması için bu konuşmayı canı gönülden yapıyorum. Ne kadar sağlık şartlarım el vermese de ona verdiğim boyun borcudur. Çünkü o benim sadece oğlum değil, aynı zamanda arkadaşım, yoldaşımdı. Hiç kimse Çağdaş öldü diyemez, Çağdaş ölmedi, binlerce milyonlarca çağdaş var. Gidenleri taçlandırmak için milyonlarca Çağdaş bugün buralarda ve alanlarda. Çağdaş'ım ile birlikte 31 tane kızıl karanfilimiz şehit oldu. Barbar IŞİD çetesi ve AK Parti tarafından katledildik biz. Patlama sırasında Çağdaş benim yanımdaydı. Ama o beni solladı, onu kıskanıyorum. Ben olmalıydım. Çağdaş'tan önce ilk giden ben olmalıydım. Onun gidişini kıskanıyorum hala. Bu mücadele takibi şehitler ile sürecektir. Özgür Kürdistan ve sosyalist bir toplum yaratmak için komünal eşitlikçi bir toplum yaratmak için bedeller veriliyorsa tabiki bu bedelleri bizler vereceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından Cağdaş Aydın'ın cenazesi ambulansa alanarak alkış ve slogan ile toprağa verilmek üzere Ovacık İlçesi'ne götürüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suruç'taki Patlamada Oğlu Ölen Yaralı Baba: İlk Giden Ben Olmalıydım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Goodbye: Gidebilirsin güle güle 0 5 Yanıtla
  • ordu: dewrimi kim için yapiyorsunuz alçak herifler kendilerince şehit olmus komünist ataist marksist biri nasil şehit oluyor din düşmanları bunlarin yeri cehennemlik 0 3 Yanıtla
  • sen git tutan mi var gafil: kıskanmaya gerek yok. elbet sende gideceksin o mahser yetine.keşke toprak olsaydım diceksin mahserde. yazık lar olsun senin gibi babaya. oğlun nereye gittide kiskandin. ne uğruna yaşıyorsunuz ki . allah seni ıslah etsin . 0 2 Yanıtla
  • TR: Geber neyapalım amaçsız maluklar 0 2 Yanıtla
  • Haksnn: Tutan yok. Gitmek istiyorsan bi dünya alternatif var. 1 1 Yanıtla
  • vatandaş: ruhum kalbim sıkıldı haberi okurken ... hem suçlu hem mağdur edebiyatı yapıyorlar ... 0 1 Yanıtla
  • adanalı : ben giderken yüztane mhp.li götürürüm öyle boş gidilmez ey yürekli baba 1 0 Yanıtla
  • kurt: bu geberenlerin hepsi pkkli vatan haini oldugu ortaya cikti 0 1 Yanıtla
  • muslim...: Vatan ve Allah için öldülerse ne mutlu ailelerine... 0 1 Yanıtla
  • Vatandas : Allah sizin gibilerin belasini versin guzel vatanimizi yasanmaz hala getirdiniz 0 0 Yanıtla

Advertisement