Suruç'taki Saldırıda Ölen Mert Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Suruç'taki Saldırıda Ölen Mert Mezarı Başında Anıldı

Suruç\'taki Saldırıda Ölen Mert Mezarı Başında Anıldı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde terör saldırısında ağır yaralanan ve dün hayatını kaybeden 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Mert Cömert için mezarı başında anma töreni düzenlendi.

15.08.2015 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde terör saldırısında ağır yaralanan ve dün hayatını kaybeden 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Mert Cömert için mezarı başında anma töreni düzenlendi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde terör saldırısında ağır yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Mert Cömert, sabah erken saatlerde Samsun'un Bafra ilçesinde toprağa verilmişti. Öğle saatlerine doğru otobüs ve otomobillerle Bafra'ya gelen Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Sultan Ulusoy, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, Suruç'taki terör saldırısından yaralı olarak kurtulan HDP Çorum Eş Başkanı Özlen Tunç ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SDGF) üyesi gençler, Mert Cömert'in mezarı başında anma töreni düzenlediler. Samsun Çevik Kuvvet ve Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından geniş güvenlik önlerinin alındığı Bafra Asri Mezarlığı'na gelen grup, sloganlar eşliğinde Mert'in mezarına geldi. Mezarın üstüne SDGF bayrağı örten grup, 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Mezara kırmızı karanfillerin bırakılmasının ardından konuşan ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy, "Suruç şehitlerinin özlemlerini, düşlerini gerçekleştirme kılmak bizim yaşam sebebimizdir" dedi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs ise yaptığı konuşmada, "Mert Cömert, Kobani'ye gitmeden önce söyle yazmıştı; 'Ben eğer gittiğim bu yolda şehit düşersem babamın ve annemin binlerce evladı olacak.' Evet, Mert'in annesinin, Mert'in babasının artık binlerce evladı vardır. Türkiye'de ve Rojava'da, Kobani'de binlerce ve binlerce evlatları var. Sabahın daha ışımamış saatlerinde toprağa verenler, toprağa vermeye zorlayanlar bunu iyi bilsinler, Mert'in ideallerinin arkasındayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından grup marş söyleyerek slogan attı. Cömert'in mezarı başında dua okunmasının ardından grup mezarlıktan ayrıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suruç'taki Saldırıda Ölen Mert Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement