Suruç'taki Terör Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Suruç'taki Terör Saldırısı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamaya ilişkin, "Bir canlı bomba olduğu yönünde bazı bilgiler var. Tabi ilerleyen saatlerde netleşecek, ayrıntılarıyla ortaya çıkacak" dedi.

20.07.2015 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamaya ilişkin, "Bir canlı bomba olduğu yönünde bazı bilgiler var. Tabi ilerleyen saatlerde netleşecek, ayrıntılarıyla ortaya çıkacak" dedi.

Steigenberger Hotel Maslak'ta düzenlenen "4. Uluslararası Agro-Geoinformatics 2015 Konferansı"nın açılışına katılan Eker, etkinlik sonrası mensuplarının sorularını yanıtladı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamanın sorulması üzerine Eker, öğlen saatlerinde şu an itibariyle 28 vatandaşın hayatını kaybettiği menfur bir terör saldırısı, patlama olduğu haberini aldığını söyledi.

Patlamada 100 civarında da yaralı olduğu bilgisinin geldiğini dile getiren Eker, "Öncelikle nefretle lanetlediğimizi ifade etmek istiyorum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Tabii Suruç'ta özellikle Suriye sınırında böyle bir saldırının olması son derece anlamlı. İçişleri Bakanlığı bunun üzerinde duruyor, ayrıntılı bir şekilde ilgili kuruluşlar çalışıyor. İnşallah en kısa zamanda failleri bulunur, cezalandırılır, olay net olarak açıklığa kavuşturulur" diye konuştu.

"Hepimizi derinden sarsan bir saldırı"

Eker, patlamayı, "Hepimizi derinden sarsan, üzen bir terörist saldırı" şeklinde değerlendirdi.

Patlamanın canlı bomba saldırısı olduğu yönünde bazı bilgiler olduğunu ifade eden Eker, "Tabi ilerleyen saatlerde netleşecek, ayrıntılarıyla ortaya çıkacak ama şu an itibariyle yaralılarımızın tedavileri sürüyor. İnşallah bunlar şifa bulur. Milletimizin başı sağ olsun, milletimize geçmiş olsun" diye konuştu.

"Kimin saldırdığı ilerleyen saatlerde netleşecek"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, patlamayla ilgili, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e bölgeye gidip olayı yerinde inceleme talimatının hatırlatılması ve kendisinin de gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine Eker, Ankara'da toplantıya çağrıldığını aktardı.

Eker, "Ankara'da toplantıya çağrıldım. Orada Sayın Başbakanımızın vereceği talimatlar doğrultusunda biz de gerekli çalışmaları yapacağız. Bildiğim kadarıyla toplantı var. Buradan havaalanına gideceğim" ifadelerini kullandı

Eker, saldırı yapan grubun ismine dair bir soruya karşılık, şöyle devam etti:

"Şu anda herhangi bir şey söylemek doğru değil. Henüz netleşen bir durum yok. Spekülasyonlar var, konuşulanlar var. DAİŞ olduğu söyleniyor. Bunların kesin bilgi olup olmadığı ilerleyen saatlerde netleşecek. Böyle bir üzücü saldırının olması önemli, kimin yaptığından çok. Vatandaşlarımızın hayatına kasteden, 28 vatandaşımızın katledildiği böyle ağır bir saldırının olması önemli. Geçmiş olsun."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suruç'taki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement