Suruç'taki Terör Saldırısı - Son Dakika
Yerel

Suruç'taki Terör Saldırısı

Adana ve Mersin'de milletvekili, belediye başkanı ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısını kınadı.

20.07.2015 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana ve Mersin'de milletvekili, belediye başkanı ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısını kınadı.

CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak mesajında, saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce ortaya çıkartılması gerektiğini vurgulayarak,  "Benim şu anda en büyük korkum bir iç çatışma. Bu saldırıya karşı her kesimden insanımızın, hepimizin et ve tırnak gibi bütünleşmesi lazım. Hep beraber tek ses olarak bu katliamı gerçekleştirenlere karşı durmalıyız. Suruç'taki bu katliamın perde önündeki ve arkasındaki canileri mutlaka ortaya çıkarıp adalete teslim edeceğine olan inancını taşımak istiyorum" ifadesini kullandı.

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk de yayımladığı mesajda, Suruç'ta çok sayıda kişinin yaşamını yitirmesine ve yaralanmasına yol açan bombalı saldırıyı kınadıklarını kaydetti.

Adana

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ise saldırıda hedefin Türkiye olduğunu belirtti.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileyen Yeni, "Bu katliam üzerinden, millet olarak milletimizi hiç kimsenin kaos ortamına sürüklemesine izin vermeyeceğiz. Siyasi görüşü ve ideolojisi ne olursa olsun Türkiye'de herkesin ortak bir görevi olmalı. Yani provokasyonlara fırsat vermemelidir" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut da karanlık ve kirli ellerin ülkeyi kaosa sürüklemeye çalıştığını belirterek, terörün hiçbir haklı gerekçesinin olamayacağını belirtti.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise terörün dini, milliyeti, ırkı olmadığını belirterek, "Terör terördür. Hangi gerekçenin ardına saklanılırsa saklanılsın terörist eylemlerin hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Devletin kolluk güçlerinin Suruç'ta yaşanan bu kanlı saldırının faillerini en kısa sürede yakalayarak adli mercilere sevk etmeleri ve sorumluların hak ettikleri cezaya çarptırılmaları öncelikli talebimiz ve beklentimizdir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği  Başkanı Kazım Barışık da saldırıyı üzüntüyle karşıladıklarını bildirdi.

Barışık, saldırıyı huzur ve barışa vurulmuş bir darbe olarak gördüğünü aktararak, vatandaşların huzuru, barışı ve kardeşliği bozmaya yönelik provakatif olaylara karşı daha dikkatli, sabırlı ve sağduyulu olması gerektiğini kaydetti.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu ise Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısını kınadı.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca da terör saldırısını lanetledi.

Kutluca, birlik ve beraberliğine yönelik saldırıdan dolayı yaşadıkları üzüntünün tarifinin imkansız olduğunu anlatarak, "Devletimize yönelik bu kanlı terör saldırısının sebebi ne olursa olsun şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suruç'taki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement