Suruç'taki Terör Saldırısı - Son Dakika
Yerel

Suruç'taki Terör Saldırısı

TUNCELİ / Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısı, Tunceli ve Elazığ'da protesto edildi.

20.07.2015 21:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TUNCELİ/ Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısı, Tunceli ve Elazığ'da protesto edildi.

Tunceli'de, Moğultay Mahallesi Sanat Sokağı'nda bir araya gelen yaklaşık 5 bin kişi, buradan sloganlar atarak Cumhuriyet Caddesi'ne kadar yürüdü.

Yolu bir süre çift taraflı trafiğe kapatarak oturma eylemi yapan grup adına basın açıklamasını okuyan Hakan Kavut, bu tür alçakça saldırıların, dayanışma duygusunun önüne geçemeyeceğini söyledi.

Kavut, saldırıyı sadece DAEŞ barbarlığıyla izah etmenin mümkün olmadığını söyledi.

Saldırıyı lanetlediklerini belirten Kavut, "En ufak insani değerden nasibini almamış bu katiller sürüsünün gerçekleştirdiği saldırıyı nefretle lanetliyoruz. Devrimci kamuoyu başta olmak üzere tüm insanlığı DAİŞ barbarlığının ve destekçilerinin yarattığı bu insanlık dışı saldırı karşısında birlik olmaya çağırıyoruz" dedi.

Grup basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Caddesi'ndeki refüjde mum yakarak karanfil bıraktı. Açıklama öncesinde kent merkezindeki iş yerlerinin kepenk kapattığı gözlendi.

Elazığ

Elazığ'da da Hozat Garajı önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup İzzet Paşa Meydanı'na yürümek istedi. Polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine gruptakiler 15 dakikalık oturma eylemi yaptı.

Eylemin ardından gruptakiler adına HDP Elazığ il yöneticisi Hüseyin Altuntaş basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından gruptakiler sloganlar atarak olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suruç'taki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement