Suruç'taki Terör Saldırısı - Son Dakika
Yerel

Suruç'taki Terör Saldırısı

Suruç'taki terör saldırıları, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş'ta bazı sivil toplum kuruluşlarınca kınandı.

21.07.2015 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suruç'taki terör saldırıları, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş'ta bazı sivil toplum kuruluşlarınca kınandı.

Gaziantep Bülbülzade Vakfından yapılan açıklamada, saldırının, Türkiye'nin duruşundan ve küresel hesaplardan bağımsız olarak değerlendirilmesinin mümkün olmadığı bildirildi.

Yaşanan terör saldırısının, Hatay'daki bombalama, Gaziantep patlaması, Gezi olayları, 6-7 Ekim olayları ve Paralel Terör Örgütü yapılanmasının saldırılarından bağımsız olmadığına işaret edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Kan, gözyaşı, terör ve şiddet üzerinden dünya, daha özelde İslam coğrafyası ve Ortadoğu yeniden paylaşım hesaplarına tabi tutulmak isteniyor. Bu süreçte Türkiye, yeniden şekillendirilmek ve istilacı küresel hesapların kurbanı yapılmak isteniyor. Birçok faktör gibi IŞİD de bu hesapların bir parçası olarak kullanılmaktadır. 100 yıl öncesinde yapılmış olan bölgesel dizaynın restorasyonunun yapılmaya çalışıldığı bu dönemde, siyasal ve toplumsal her kesimde hassasiyetlerin, bilinçli söylem ve eylemlerin ön plana çıkartılması gerekmektedir. Hamasi tutum ve davranışlar, tehdit ve nefret dili kimseye bir şey kazandırmayacaktır."

Devletin ve yetkili organların daha büyük saldırı ve provakasyonları önleme noktasında azami ölçüde duyarlı olması gerektiği belirtilen ve sağduyu çağrısında bulunulan açıklamada, "Şu an için kim veya kimler tarafından gerçekleştirildiğinden emin olmadığımız ama amacının ne olduğunu çok iyi bildiğimiz bu menfur saldırının faillerinin en kısa sürede bulunması ve olayın bütün yönleriyle aydınlatılması, provokasyon peşindeki yapılara fırsat verilmemesi, bu hassas dönemde büyük önem taşımaktadır. Bu topraklarda yaşanan kardeşliğin bin yıllık hatırının kırılmaması, Türk, Kürt, Arap, Çerkez ayrımı yapmadan insan merkezli bir kardeşlik bilincinin yeniden neşvünema bulması için her birimizi fert fert sorumlu davranmaya davet ediyor, ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kalanlara sabr-ı cemil ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

KİLİS

Kilis Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mehmet Teksabuncu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin istikrarsızlığı için çabalayan mihrakların eylemlerinin hedefine ulaşamayacağını, saldırıyı şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Teksabuncu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Türkiye'nin bölgesinde ve dünyadaki yerini hazmedemeyenler, kötülük pompalamaya, ölüm kusmaya devam etse de 'Anadolu kardeşliğini' bozamayacaklardır. Terör, bir süreliğine topluma zarar verse de yok olmaya mahkumdur. Yüzyıllar boyu her türlü zorluk ve acıya birlikte göğüs gererek galip çıkmayı başaran milletimiz, yolundan ve kardeşlik ikliminden uzaklaşmadan yürüyüşünü sürdürecektir."

Terörün milleti, dini, iyisi, kötüsü, haklısı, haksızı ve hiç bir mazereti olamayacağını vurgulayan Teksabuncu, terör kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın, hangi gerekçeye sahip olursa olsun, karşısında olduklarını ifade etti.

Mehmet Teksabuncu, "Menfur olay, her türlü etnik, dini ve mezhepsel unsurun bu topraklarda birlikte yaşamaya devam edeceğine olan inancımızı bozamayacak. Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz" ifadelerini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher, "Millet olarak uykularımız kaçtı, Müslüman asla ve kat'a böyle bir şey yapmaz" dedi.

Kursiyerlere yönelik sosyal ve kültürel gelişimi destek projesi kapsamında il ve ilçe müftülüklerini ziyaret eden Doğukent Kur'an Kursu öğrencilerini kabul eden Gevher, kursiyerlerden Mustafa Palalı'nın, Suruç'taki terör saldırısını kast ederek yönelttiği, "Bunu bir Müslüman yapmış olabilirmi?" şeklindeki sorusuna, "Bunu bir Müslüman asla ve kat'a yapmış olamaz" yanıtını verdi.

İl Müftüsü Gevher, yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, "Millet olarak, ülke insanları olarak devletimizle, milletimizle uykularımız kaçtı. Bu acıyı bizler yürekten yaşıyoruz. Allah hainlere fırsat vermesin" şeklinde konuştu.

HDP Pazarcık ilçe teşkilatı üyeleri da saldırıyı basın açıklamasıyla kınadı.

Grup adına açıklama yapan HDP İlçe Eş Başkanı Hatice Zonmazancı Bezgin, Suruç'ta meydana gelen insanlık dışı ve alçakça yapılan bombalı saldırıyı lanetlediklerini belirterek, yaşanan olayda bir kez daha insanlık onurunu yitirmiş, barbarlık ve tecavüz ordusunun neler yapabileceğine tanıklık ettiklerini dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suruç'taki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement