Diyarbakır, Şırnak, Batman, Siirt ve Mardin'de Olaylı Suruç Protestosu - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır, Şırnak, Batman, Siirt ve Mardin'de Olaylı Suruç Protestosu

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısı Diyarbakır, Şırnak, Batman, Siirt ve Mardin'de düzenlenen izinsiz gösterilere güvenlik güçleri müdahalede bulundu.

22.07.2015 02:04  Güncelleme: 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısı bahanesiyle Diyarbakır, Şırnak, Batman, Siirt ve Mardin'de düzenlenen izinsiz gösterilere güvenlik güçleri müdahalede bulundu.Bağlar ilçesinin Emek ve Koşuyolu Caddesi ile Sur ilçesinin Turistik Caddesi'nde toplanan gruplar, yolu trafiğe kapattı.Göstericiler, olay yerine gelen zırhlı polis ekiplerine, taş, molotofkokteyli, havai fişek ve el yapımı patlayıcıyla saldırdı. Olaylarda bazı göstericilerin de silah kullandığı bildirildi.Güvenlik güçlerinin müdahalede bulunduğu göstericiler dağıldı. Kapanan yol trafiğe açıldı.

Şırnak

Cizre ilçesinde, Suruç'taki saldırıda hayatını kaybeden Uğur Özkan'ın cenazesinin toprağa verilmesinin ardından Nuh ve Cudi mahallelerinde toplanan gruplar izinsiz gösteri yaptı.

Aralarında yüzlerini kapatan kişilerin de bulunduğu göstericiler, Hükümet Konağı ve Şehit Murat Akançay Polis Merkezine el yapımı patlayıcı ve havai fişekle saldırdı.Polisin müdahalesinin ardından dağılan gruplar, daha sonra Dörtyol Kavşağı'nda yolu barikatlarla trafiğe kapattı. Güvenlik güçlerinin biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunduğu göstericiler, ara sokaklara kaçtı.

Batman

Bağlar Mahallesi'nde izinsiz gösteri yapan grup, çöp konteynerleri ve kaldırım taşlarıyla Göçerler Bulvarı'nı trafiğe kapattı.Göstericiler, olay yerine gelen polise taş, el yapımı patlayıcı ve havai fişekle saldırdı. Bazı göstericiler, silahla havaya ateş açtı.Polisin biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ettiği göstericiler ara sokaklara kaçtı, bir zanlı gözaltına alındı.

Siirt

Alan, Barış ve Afetevler mahallelerinde izinsiz gösteri yapan gruplar, yolu trafiğe kapatmak istedi. Polis ekiplerine taşla saldıran göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Barış Mahallesi'ndeki Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği binasına taş atan 10-13 yaşlarındaki çocukların bulunduğu sokaktan silahla iki el ateş açıldı.Bunun üzerine Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'ndan çocuklara, provokatörlere uymamaları ve evlerine dönmeleri yönünde uyarı yapıldı.

Mardin

Nusaybin ilçesinde aralarında Belediye Başkanı Sara Kaya'nın da bulunduğu grup, Çağ Çağ Caddesi'nden Barış Parkı'na meşaleli yürüyüş düzenledi.Buradaki konuşmaların ardından dağılan gruptaki bazı kişiler Sakarya ve Lozan Caddesi ile Demiryolu mevkisinde barikat kurarak yolu trafiğe kapattı. Polis ekipleri, izinsiz gösteri yapan gruba müdahalede bulundu. Güvenlik güçlerine taş, havai fişek, el yapımı patlayıcı ve molotofkokteyli atan göstericiler, biber gazı ve tazyikli suyla dağıtıldı. Göstericiler, ara sokaklara kaçtı.

Diyarbakır, Şırnak, Batman, Siirt ve Mardin\'de Olaylı Suruç Protestosu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır, Şırnak, Batman, Siirt ve Mardin'de Olaylı Suruç Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement