Suruç ve Adıyaman'daki Terör Saldırıları - Son Dakika
Güncel

Suruç ve Adıyaman'daki Terör Saldırıları

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi ile Adıyaman'daki terör saldırıları, Antalya, Bayburt ve Kocaeli'de kınandı.

21.07.2015 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi ile Adıyaman'daki terör saldırıları, Antalya, Bayburt ve Kocaeli'de kınandı.

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, yaptığı yazılı açıklamada, terörün insanlık suçu olduğunu belirtti.

Terörün rengi, ırkı, dili, dini, mezhebi, siyasi görüşünün bulunmadığını kaydeden Yeni, "Bu bakımdan masum halka ve halkı korumakla görevli güvenlik güçlerine yönelik saldırıları hepimizin tek bir sesle lanetlemesi ve kınaması gerekiyor" ifadesini kullandı.

Adıyaman ve Suruç'taki saldırıları kınayan Yeni, Suruç'taki saldırıyı "katliam" olarak nitelendirdi. Yeni, savaşın yaralarını sarmaya çalışan gençlere yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştirenler ve arkalarındaki karanlık güçlerin mutlaka ortaya çıkarılması gerektiğini bildirdi.

"Milli duruş sergilenmeli"

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de yaptığı yazılı açıklamada, Adıyaman ve Suruç'taki saldırıları kınadı.

Suruç'taki terör eyleminin doğrudan Türkiye Cumhuriyeti'ni, milletini, ülkenin birliğini, beraberliğini ve cumhuriyetin kazanımlarını hedef aldığını belirten Tütüncü, teröre karşı milli bir duruş sergilenmesi gerektiğini vurguladı.

Tütüncü, şöyle devam etti:

"Terör eylemi karşısında günlük siyasetin kutuplaştırıcı, farklılıkları derinleştirici üslubuyla günübirlik bir tutum sergilemek çözüm önermeyeceği gibi, sadece Türkiye Cumhuriyeti düşmanlarının ekmeğine yağ sürer. Terörün dağladığı ocakların acılarını derinleştirir. Tarihe, millete ve Türkiye'nin birlik ve beraberliğine karşı sorumluluk duygusuyla hareket eden herkesin milletin yanında bir tavır sergileyerek, ülkemizin birliğine ve beraberliğine omuz vermesi, Türkiye düşmanlarının her türlü karanlık planlarını boşa çıkaracaktır."

Bayburt

Bayburt Belediyesince düzenlenen Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında yapılması planlanan müzik ve eğlence programları, Suruç'taki  yaşanan terör saldırısı nedeniyle iptal edildi.

Belediye Başkanı Mete Memiş, Şair Zihni Kent Ormanı'ndaki Bağevinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Suruç'taki terör saldırısını lanetlediklerini söyledi.

Türkiye'deki birlik ve beraberliğin, huzur ve güvenin bozulması yönünde birilerinin adımlar atmayı sürdürdüğünü dile getiren Memiş, "Geçmişten beri bu ülkede birliğin, huzurun ve beraberliğin bozulması yönünde bu adımlar hep atılmıştır. Ümidimiz ve tavrımız şu olmalı, inşallah bu ülkede huzuru bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz, vermememiz de gerekiyor" dedi.

Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şenlikleri etkinliklerini geçen yıl başta Gazze olmak üzere İslam dünyasında yaşanan katliamlar dolayısıyla iptal ettiklerini hatırlatan Memiş, şunları kaydetti:

"Bu sene 21'incisini düzenleyeceğimiz şenliklerin bir kısmı, Suruç'taki menfur saldırı sonucu yine kesintiye uğrayacak. Bu ülkede bu tür acılar yaşandığında birilerinin şenlik yapmasının doğru olmayacağı düşüncesiyle, genel merkezimizin de bu konudaki duyarlılığıyla şenliğimizin eğlenceye yönelik, konser olan bölümlerini iptal ettik."

Kocaeli

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamanın kendilerini üzdüğünü, terörün dili, dini ve ırkı olmadığını söyledi.

Kültürel farklılıkların Türkiye'nin zenginliği olduğunu ifade eden Çokyaşar, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin altına dinamit koymak isteyenlere ne Kürt ne Çerkez ne de Romanlar izin vermeli. Türkiye'de şu anda hükümet kurma çalışmaları var ama kaos, ekonomik kriz veya boşluk yok. Devletin tüm mekanizmaları çalışırken birilerinin bunu yapıyor olması, Türkiye'ye zarar vermektir. Hedef Türkiye Cumhuriyeti'dir, burada Türk, Kürt ve bütün etnik kimlikteki insanlar ve kültürel temsilcilerimiz zarar görmüştür, buna izin vermemeliyiz."

Çokyaşar, kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın terörün karşısında olduklarını ve terörü şiddetle kınadıklarını dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suruç ve Adıyaman'daki Terör Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement