Sürücü Eğitici Adaylarına Seminer - Son Dakika
Yerel

Sürücü Eğitici Adaylarına Seminer

Sürücü Eğitici Adaylarına Seminer

Ordu’nun Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, sürücü kursu eğitici adaylarına trafik konulu bilgilendirme semineri verdi.

16.06.2016 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, sürücü kursu eğitici adaylarına trafik konulu bilgilendirme semineri verdi.

Fatsa Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen seminerde konuşan İbrahim Etem Öztürk, "Trafik, hayatımızın en önemli unsurlarından birisidir. Bu bağlamda sizlerde eğitici kimliği ile kursiyerlerinize trafik konusunda bilgiler vereceksiniz. Trafik yaşamdır. Kurallar bütünüdür. Kurallara uymak asıldır, sağlıklı bir yaşam sürdürebilmenin göstergesi kurallara uyma bilincidir. Toplumumuzda kurallar çiğnenmek için vardır anlayışının hakim olduğunu görüyoruz. Bu anlayışın tamamen ortadan kaldırılması gerekiyor. Kurallara uymamanın insanların akıllarına gelmemesini sağlamamız için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Ancak o zaman insana yapmış olduğumuz yatırımı basit bir trafik kazası ile yok olmasını engelleriz. Sizler bu bilinçle hayatınızı şekillendirmeniz gerekiyor" dedi.

Öztürk, konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Günümüzdeki olan kazaların çoğunluğu seyir halinde telefonla konuşmak, aşırı hız, hatalı sollama, uykusuz ve yorgun araç kullanma olduğunu görüyoruz. Bu durumlar karşısında çok büyük can ve mal kayıpları ile karşı karşıyayız. Toplum olarak bu kayıpların önüne geçebiliriz. Trafik bilincini küçük yaşlardan itibaren oluşturulmasını sağlamalıyız. Araç içerisinde ki herkesin seyir halindeyken yakın uzak mesafe fark etmezsizin emniyet kullanması çok büyük bir önem arz etmektedir. Bu hususta insanların aklından çıkmaması gerekiyor."

Seminerinin 64 saat süreceği öğrenildi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sürücü Eğitici Adaylarına Seminer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement