Sürücülere Kış Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Sürücülere Kış Uyarısı

Ünye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şimşek: "Kış mevsimi nedeniyle sürücülerimiz olumsuz hava şartlarına karşı önlem almalı"

08.11.2014 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bekir Şimşek, "Kış mevsimi nedeniyle sürücülerimiz olumsuz hava şartlarına karşı önlem almalı" dedi.

Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplu taşıma araçları kullanan sürücülerin araçlarını olumsuz hava şartlarına hazır hale getirmelerini istedi.

Ünye'nin yağışlı olan bir ilçe olduğunu belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"Toplu taşıma ile can taşıyan sürücülerimizin olumsuz hava şartlarında sağlıklı hizmet verebilmesi için araçlarının bakımlarını yaptırmaları gerekiyor. Öncelik olarak lastiklerini değiştirmeleri gerekiyor, ayrıca yangın tüpleri, takozlar, çeki halatı ve zincirlerini de hazır hale getirmeleri gerekli, antifriz kontrollerini yaptırmalı. Bu bakımdan tüm sürücülerimiz araçlarının bakımını yaptırarak, eksiklerini gidermeliler.

Ünye'de kıyı ve yüksek kesimlerde kış lastiği takma konusunda farklılık olacağını vurgulayan Şimşek, "Şehir merkezine kar yağışının fazla olmaması kış lastiğine olan ihtiyacı azaltıyor. Ancak yükseklerde araç kullanan sürücülerimiz özellikle toplu taşıma yapan minibüs ve taksi şoförlerimiz kesinlikle bakımlarını yaptırmalı, kış lastiklerini takmalıdır. Çünkü yüksek kesimlerde iklim şartları biraz daha sert geçiyor. Normal şartlarda aralık ayı sonunda denetimler başlayacak. Hava şartlarına göre bu tarih geri de alınabilir. Kazasız belasız bir kış geçirmek için sürücülerimiz uyarıları lütfen dikkate alsın" diye konuştu.

Şimşek, aşırı kar yağışlarında ve kötü yol durumlarında toplu araçların kullanılmasını önerirken sürücülerin araçlarını kullanırken okul önlerinde daha dikkatli olması gerektiğini sözlerine ekledi. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sürücülere Kış Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement