Sürücüsüz Araçlar Geldiğinde, Trafik Işıklarına Ne Olacak? - Son Dakika
Teknoloji

Sürücüsüz Araçlar Geldiğinde, Trafik Işıklarına Ne Olacak?

Sürücüsüz Araçlar Geldiğinde, Trafik Işıklarına Ne Olacak?

Sürücüsüz araçlar yaygınlaştığında hayatımızda birçok şey değişecek.

22.08.2014 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Emre Çetinkaya - -

Trafik ışıkları günümüzde kazaları önleyen ve trafiği düzenleyen en önemli şeylerin başında geliyor. Çok uzun senelerdir trafik ışıklarıyla yaşayan bizler ilerleyen yıllarda trafik ışıklarını bir daha göremeyebiliriz.


Bilindiği üzere otonom yani sürücüsüz araçlar yavaş yavaş hayatımıza giriyor. Bu konuda bazı açıklamalarda bulunan Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü'nden Christoph Stiller, 5-7 yıl arasında bir süre sonra sürücüsüz araçları caddelerde görmeye başlayacaklarını söylerken, sürücüsüz araçların sizin düşündüğünüzden de kısa bir süre içerisinde trafik ışıklarının sonunu getireceğine inandığını söyledi. Yaklaşık 20 senedir otonom araçlar üzerinde çalışan Stiller, bu konuda yayaları da düşündüklerini söyledi.


Belirtilene göre otonom araçlar zaten bu konuda gerekli sensörlere sahip olacak ve insan tespit ettiğinde hızına göre yavaşlayacak ya da duracak. Diğer taraftan bir caddede karşıdan karşıya geçmek isteyen yayalar kenardaki uyarı düğmesine basacak ve bu düğme yakındaki araçlara sinyal gönderecek. Böylelikle yayalar karşıdan karşıya en güvenli şekilde geçebilecek.


Sürücüsüz araçlar hakkında ne düşünüyorsunuz?




Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Sürücüsüz Araçlar Geldiğinde, Trafik Işıklarına Ne Olacak? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement