Suşehri'de Karpuz Hasadı Başladı - Son Dakika
Yerel

Suşehri'de Karpuz Hasadı Başladı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde karpuz hasadı başladı.

21.08.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Suşehri ilçesinde karpuz hasadı başladı.

İlçeye bağlı Aşağısarıca köyünde üreticiler, topladıkları karpuzları yol kenarına kurdukları tezgahlarda satıyor.

Kaymakamı Kadir Perçi, karpuz hasadına başlayan ve 15 yıldır karpuz ve sebze üretimi yaparak geçimini sağlayan Ali Ayyıldız'ı tarlada ziyaret etti.

Perçi, ilçede karpuz hasadının yeni başladığını belirterek, "Bölgemiz, meyve ve sebze üretiminde son yıllarda güzel bir ivme kazandı. Hem devlet desteği, hem de çiftçilerimizin katkısıyla organik ürünler alınıyor. Bizler de bu gibi başarılı çiftçilerimize her zaman destek vermeye hazırız" diye konuştu.

Çiftçilerin  ürünleri daha kolay satmaları amacıyla, D-100 kara yolu kenarına organik köy ürünleri satış yerleri yapmayı hedeflediklerini aktaran Perçi, "Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah organik köy ürün pazarı adı altında yapacağımız yeri kısa sürede faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Üretici Ayyıldız da 15 yıldır ise karpuz üretimine ağırlık verdiğini söyledi. 60 dönüm arazisi bulunduğunu belirten Ayyıldız, "Şu anda hasadına başladığımız karpuzları yol kenarına kurduğumuz tezgahlarda yoldan geçen vatandaşlara satışını yapıyorum. Karpuzun kilosunu 75 kuruştan satıyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suşehri'de Karpuz Hasadı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement