Suşehri Kaymakamı Perçi Muhtarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Suşehri Kaymakamı Perçi Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Suşehri Kaymakamı Perçi Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, köy ve mahalle muhtarlarıyla düzenlenen koordinasyon toplantısında bir araya geldi.

19.06.2014 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, köy ve mahalle muhtarlarıyla düzenlenen koordinasyon toplantısında bir araya geldi.

Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı Perçi, içme sularının idareli kullanılması konusunda muhtarları uyardı.

Son haftalarda yağmur yağışlarının etkili olduğu, fakat bu yağışların su kaynaklarında artış göstermediğini ifade eden Perçi, "Köy muhtarlıkları bir idare organıdır. Bu nedenle köylüleri su konusunda uyarılarda bulunmanız gerekiyor. Suşehri Belediyesinin 70 litre suyu mevcut. Bu suyla 15 bin nüfus idare ediyor. Fakat bizim 320 litre suyumuz var. 10 Bin nüfusu olan köylerimize bu suyu idare ettiremiyoruz. Köylerde toplam 96 adet su deposunu bulunmaktadır. Köy-Des ödeneğinden bu depolar için otomatik klorlama cihazı almayı düşünüyoruz" dedi.

Köylerin sorunları konusunda yılda iki defa ihtiyaç taleplerinin alınacağını ifade eden Perçi, "Bu periyotlar dahilinde köylerimizin sorunlarını bilerek bildireceksiniz. Bizler de eksikleri ilgili makamlara bildireceğiz. Amacımız sorunları çözmektir" diye konuştu.

Köylerdeki imam eksikliğini de belirten Perçi, "Şu anda 8 köyümüzde imam olmadığını biliyoruz. Bu konuyla ilgili gerekli görüşmeler yapıldı. İnşallah kısa sürede çözeriz. Fakat şuanda imam ataması olmadığı belirtildi" dedi.

Keneye karşı hayvanların ilaçlanması gerektiği konusunda destek isteyen muhtarların talebi konusunda bir açıklama yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Arif Küsmüş, keneye karşı hayvanlar için ilaçların İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gönderildiğini, fakat şu ana kadar Suşehri'ne bağlı 9 köye bu ilaçların ulaştığını ifade etti. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suşehri Kaymakamı Perçi Muhtarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement