Suşehri'nde 15 Temmuz Şehitleri İçin 5 Bin Fidan Dikildi - Son Dakika
Güncel

Suşehri'nde 15 Temmuz Şehitleri İçin 5 Bin Fidan Dikildi

Suşehri\'nde 15 Temmuz Şehitleri İçin 5 Bin Fidan Dikildi

SİVAS'ın Suşehri İlçesindeki Soğan Ovasına Geminderesi Köyleri Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği tarafından 15 Temmuz darbe girişimi gecesi şehit olanların anısına 5 bin fidan dikildi.

06.11.2016 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİVAS'ın Suşehri İlçesindeki Soğan Ovasına Geminderesi Köyleri Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği tarafından 15 Temmuz darbe girişimi gecesi şehit olanların anısına 5 bin fidan dikildi.

İstanbul Bağcılar'da faaliyet gösteren Geminderesi Köyleri Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, 15 Temmuz şehitleri adına hatıra ormanı oluşturmak için Sivas'ın Suşehri ilçesine geldi. Dernek üyeleri ilçeye bağlı Kekeç Köyü Soğan Ovasına gelerek buraya 5 bin fidan dikti. Fidan dikiminin ardından ovaya 15 Temmuz şehitlerinin isminin yazılı olduğu bir tabela dikildi. Fidan dikimine katılan Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, "Biz buraya 5 bin mühür çaktık ve bu toprakların gerçek sahibinin kim olduğunu tekrar hatırlatmak istedik. Bu 15 Temmuz bir darbe girişimi değildi, işgal hamlesiydi. İşgal hamlesine karşı derneğimizin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Suşehri Kaymakamlığı'nın mesajı, topraklarımıza kendi mührümüzü basarak bu toprakların kimlere ait olduğunu birilerine hatırlatmaktır." dedi. Geminderesi Köyleri Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ünsal Altan ise, Türk milletinin Çanakkale ruhuyla darbe girişimini engellediğini belirterek, 15 Temmuz gecesi şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.

- Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suşehri'nde 15 Temmuz Şehitleri İçin 5 Bin Fidan Dikildi - Son Dakika

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement