Suşehri'nde 850 Adet Ceviz Fidanı Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Suşehri'nde 850 Adet Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Suşehri\'nde 850 Adet Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Sivas’ın Suşehri ilçesinde 850 adet ceviz fidanı dağıtıldı.

07.04.2014 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Suşehri ilçesinde 850 adet ceviz fidanı dağıtıldı.

İlçe Özel İdare Müdürlüğü deposunda düzenlenen dağıtım töreninde konuşan Sivas İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, Sivas İl Özel İdaresi'nin sadece tarımsal alanda değil, bütün alanlarda olduğu gibi hizmetlere devam ettiğini söyledi.

Ayhan konuşmasında, "Bölgesel Mikrobazlı Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında Suşehri iklimsel anlamda müsait bir bölge. 2014 yılında toplam 860 bin TL Suşehri'nde tarımsal hizmetler ve tarımsal projeye desteğimiz var. Sivas İl Özel İdaresi sadece tarımsal alanda değil, bütün alanlarda olduğu gibi hizmetlerine devam ediyor. Suşehri bölgenin gerek ekonomisi, gerek sosyal alanda bu bölgede potansiyeli en yüksek diğer ilçelerimize örnek teşkil edilecek bir yapısı var. İlçe idarecilerimize olan sık sık istişarelerimizle ve diyaloğumuzla Suşehri'ne çok işler yapacağımızı söyleyebilirim. Meyveciliği geliştirme projemizde emeği geçen başta Kaymakamımız Kadir Perçi'ye, Belediye Başkanımız Fazlı Yüksel'e, Sivas il Tarımsal Hizmetler Birim Müdürümüze, Suşehri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürümüze teşekkür ediyorum."dedi.

Dağıtım programında konuşan Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, kısa süre önce hakkın rahmetine kavuşan Sivas Valisi Merhum Zübeyir Kemelek'in Ceviz Projesi kapsamında çalışılması talimatı verdiğini ve bu talimatı yerine getirmekten mutlu olduklarını söyledi.

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel ise yaptığı konuşmada, Suşehri'nin geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayandığı söyleyerek, "Bu projelerin burada uygulanmasının kaçınılmaz olduğunu görüyorum. Çünkü geçmişteki Suşehri'nin göçleri hep işsizlik, eğitim ve sağlıktan dolayıydı. İnsanlarımızın geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayandığı için tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi lazım." dedi.

Konuşmaların ardından, 850 Adet ceviz fidanı yapılan 8 kapama ceviz bahçesini oluşturan çiftçilere dağıtıldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suşehri'nde 850 Adet Ceviz Fidanı Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement