Suşehri'nde Bilim Fuarı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Suşehri'nde Bilim Fuarı Düzenlendi

Suşehri ilçesinde Atatürk Ortaokulu'unda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi.

04.06.2015 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suşehri ilçesinde Atatürk Ortaokulu'unda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi.

Okulun çok amaçlı salonundaki fuarın açılışına, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Aydın, Suşehri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Süleyman Şen ve davetliler katıldı.

Öğrenciler tarafından teknoloji tasarım dersinde hazırlanan görsel serginin yer aldığı fuarda, en çok ilgiyi üç ayda hazırlanan güneş enerjili araba, güneş enerjili çanta, enjektör ve serum hortumlarıyla yapılan kepçe ve oymacılık sanatıyla yapılan ışıklı süs kabakları çekti.

Öğrenciler için kendi bahçesinde süs kabakları yetiştiren okulun müdürü Bahattin Candan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin sanata olan ilgisinden dolayı her yıl bahçesinde süs kabakları yetiştirdiğini ve bu kabakları öğrencilerin uygulamaları için verdiğini söyledi.

Candan, içerisinde ışıklı olarak yapılan süs kabağına vatandaşların ilgi gösterdiğini ifade ederek, "Amacımız öğrencilerimizin el becerilerini geliştirmek ve onların gelecekte bu gibi sanatları geliştirmelerine destek olmak" dedi.

Güneş enerjili aracı okul bahçesinde öğrencilerin kullanımıyla çalıştıran okulun teknoloji tasarım öğretmeni Ali Ormancı, güneş enerjili arabayı öğrencilerin yardımıyla üç ayda yaptıklarını ve ilçe esnafının sponsor olarak destek verdiğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suşehri'nde Bilim Fuarı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement