Suşehri'nde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Anıldı - Son Dakika
Yerel

Suşehri'nde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Anıldı

Suşehri\'nde İstiklal Marşı\'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Anıldı

Suşehri ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü programı düzenlendi.

12.03.2014 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suşehri ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü programı düzenlendi.

Suşehri Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Suşehri Atatürk İlkokulu tarafından hazırlanan anma programı Suşehri Çok Programlı Lisesi çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi.

Anma programına Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Hüseyin Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Küçükbaşol, İlçe Emniyet Müdürü Cevat İratçı, Milli Eğitim Müdür vekili Şevki Yüksel, Daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldılar.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler seslendirildi.

Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, "İstiklal marşını anlamak ve anlatmak için onun hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz ve onu bu çerçevede değerlendirmemiz gerekmekte. İstiklal Marşı ifade ettiği derin anlamlar ve şiir kalitesi bakımından yeryüzündeki diğer milli marşlardan üstün bir konumdadır. Onun bu üstünlüğü yüreği vatan ve istiklal sevgisiyle dopdolu bir şairin milletin ruhundaki o derin ızdırabın tercümanı olmasından ileri gelir. İstiklal Marşı, milli mücadelenin bütün heybetini ve canlılığını başarıyla yansıtır. Onun bu başarısındaki en önemli unsur Mehmet Akif'in şahsiyeti ve milli mücadele yıllarındaki konumudur. Onun hayatı ve eserleri dün olduğu gibi bugünde milletimize esin kaynağı olmuştur. Zira vefatının üzerinden 78 yıl geçmiş olmasına rağmen, yüreğimizin en müstesna köşesinde yerini almış, bundan sonra da almaya devam edecektir."dedi.

Programda Mehmet Akif Ersoy'un resimlerle hayatı konulu sinevizyon gösterisi yapıldıktan sonra ilçede düzenlenen İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasına katılan öğrencilere ödülleri İlçe Kaymakamı Kadir Perçi tarafından verildi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suşehri'nde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement