Suşehri'nde Tübitak Bilim Fuarı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Suşehri'nde Tübitak Bilim Fuarı Açıldı

Suşehri\'nde Tübitak Bilim Fuarı Açıldı

Suşehri ilçesinde 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Destekleme Programı kapsamında Cumhuriyet Ortaokulu tarafından TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

23.05.2014 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suşehri ilçesinde 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Destekleme Programı kapsamında Cumhuriyet Ortaokulu tarafından TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

Suşehri Cumhuriyet Ortaokulu çok amaçlı salonuna açılan TÜBİTAK Bilim Fuarının açılış kurdelesi Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, Garnizon Komutanı Askerlik Şubesi Başkanı Personel Binbaşı Hüseyin Aydın ve Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel tarafından kesildi.

Öğrencilerin 6 aylık çalışmaları sonucu ortaya çıkan ürünleri gezen ilçe idarecileri TÜBİTAK Proje yürütücüsü İnan Şit'ten ürünler hakkında bilgiler aldılar.

TÜBİTAK Bilim Fuarında yaklaşık 50 proje olduğunu ifade eden TÜBİTAK Proje yürütücüsü İnan Şit, "Suşehri ilçesinde ilk defa gerçekleşen TÜBİTAK Bilim Fuarı Türkiye'de ise bin okulda gerçekleşecek yoğun uğraşlarımız sonrasında fuarını TÜBİTAK işbirliğiyle Suşehri Cumhuriyet Ortaokulunda açılmasını sağladık. TÜBİTAK bilim fuarımız toplamda 4 gün açık olacak ve 50 öğrencimizin kendilerinin yaptığı 50 proje fuarımızda sergilenmekte. Öğrencilerimiz bu ürünleri okul çıkışlarından sonra ders dışında yaptılar. Hafta sonlarında da okula gelerek çalışmalarını sürdürdüler yaklaşık 6 aydır öğrencilerimiz bu bilim fuarı için hazırlık yapıyorlar. Öğrencilerin yaptığı projelerde birçok farklı ürün var bunlardan en çok öne çıkanlar ise güneş enerjisiyle çalışan evler, yanardağ projeleri, yenilenebilir enerji kaynakları gibi projelerdir."dedi.

Öğrencilerin yaptığı projeleri ise görmek isteyen vatandaşların 4 günlük süre içerisinde okula gelerek gezebilecekleri ifade edildi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suşehri'nde Tübitak Bilim Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement