Süt Üreticilerinden Başkan Yılmaz'a Teşekkür - Son Dakika
Yerel

Süt Üreticilerinden Başkan Yılmaz'a Teşekkür

Süt Üreticilerinden Başkan Yılmaz\'a Teşekkür

Samsun Büyükşehir Belediyesinin ilçelerde kurduğu süt toplama merkezleri, süt üreticilerini mutlu etti.

23.01.2017 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediyesinin ilçelerde kurduğu süt toplama merkezleri, süt üreticilerini mutlu etti. Süt yatırımlarının bölge hayvancılığına ve kendilerine büyük fayda sağlayacağını ifade eden üreticiler, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve ekibine teşekkür etti.

İlçelerde tarım ve hayvancılığı geliştirmek, yerel ekonomiye katkı vermek ve üreticilerin kazancını artırmak amacıyla kırsal kalkınma yatırımlarına önem veren Samsun Büyükşehir Belediyesi, sütlerin hijyenik bir sistemle toplanıp pazarlanması için yatırımlarını sürdürüyor. Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın (DOKAP) finansörlüğü ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın koordinasyonu ile sürdürülen Hijyen Sütün Alt Yapı Tesisi Projesi kapsamında birçok ilçede süt toplama merkezi kuruldu.

Proje kapsamında ilçelerinde süt toplama merkezlerinin yanı sıra mobil araç üstü süt toplama üniteleri, süt soğutma tankları ve jeneratörler alındı. Süt üreten 13 tane birliğin bulunduğu ilçelerde, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, çiğ hijyen sütün depolanması için 2 yılda toplamda 5 adet süt toplama merkezi açtı. Ayrıca 65 tane tank kurup, 16 tane de jeneratör bağladı. Yatırımların önemli bir kısmı tamamlanırken, süt üreticileri süt toplamaya hazırlanıyor.

Özellikle hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı ilçelerde kurulan entegre hijyen süt toplama ve soğutma merkezleri, hem süt üretici birliklerini hem de geçimini hayvancılıkla sağlayan süt üreticilerini mutlu etti. Destek ve yatırımlarından dolayı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a teşekkür eden Bafra Süt Üreticileri Birliği Başkanı Halil Güngör, "Bafra ilçesi süt üreticileri birliği olarak, ilçe genelinde süt sektöründe ki piyasa da denge unsuru olmak amacıyla geçen yıl Samsun Büyükşehir Belediyesi ve birliğimiz öncülüğünde yapılan proje neticesinde, DOKAP tarafından desteklenen süt toplama merkezi hayata geçirilmiştir. Amacımız birlik üyesi olan üreticilerimizin üretmiş oldukları çiğ sütün soğutulmuş olarak piyasada satışını sağlamaktır. Bu amaçla ilçemizde, Tütüncüler ve Elifli mahallelerinde 2 adet süt toplama sabit konteynır kurulmuştur. Bu konteynırlara, 3'er tonluk iki adet süt soğutmalı tank konulmuştur. 12 kw iki adet jeneratör ve 1,5 tonluk iki adet taşıyıcı tank birliğimiz tarafından teslim alınmıştır. 2017 yılı başlarında, tamamen bitmiş üreticilerimizin hizmetine sunulmuş olacaktır" bilgisini verdi.

İki ay içinde köyünde süt toplamaya başlanacağını ifade eden Elifli Köyü Muhtarı Mehmet Gür, "Süt toplama merkezleri, çiftçilerimize büyük gelir getirecek. Vatandaşlarımız süt toplama merkezlerinin kurumsal olduğunu biliyor. Sütlerini de severek veriyor. Sütü de iyi fiyata alacağız. Sütçüler parasını alamıyor, bir sürü sıkıntı çekiyordu. Bu proje ilk olacak. Vatandaşlar için de güzel bir hizmet olmuş olacak. Şuan Bafra'da bin 400 çiftçi var. Süt toplama başlayınca bu sayı artacak. Şimdiden sütlerini merkeze getirmek isteyenlerden büyük talep alıyoruz. İnşallah iyi bir gelişme olacak. İki ay içinde süt toplama başlayacağız. Taşıyıcı tanklarımız geldi. Seyyar araçlarımızı alacağız. DOKAP'A, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'a ve ekibine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Projenin en önemli özelliği ise sütün ilk üretim basamağından itibaren hijyenik ortamda muhafaza edilmesiyle hem süt hem de tüketici sağlığının korunmuş olması. Projelerin tamamlanmasıyla alt yapı ve süt toplamada hijyen açısından sorun kalmayacak. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Süt Üreticilerinden Başkan Yılmaz'a Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement