Sütten Kalsiyum Alamazsınız - Son Dakika
Güncel

Sütten Kalsiyum Alamazsınız

Sütten Kalsiyum Alamazsınız

Esenler Belediyesi'nin düzenlediği Sağlıklı Yaşam programında konuşan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, "Anne sütünden sonra içtiğiniz hiçbir sütle kalsiyum alamazsınız" dedi.

28.10.2014 16:58  Güncelleme: 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün düzenlediği Sağlıklı Yaşam programında Beslenme Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, Esenlerliler ile bir araya geldi. Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programda Saraçoğlu vatandaşlara sağlıklı yaşamın sırlarını anlattı.

ÖNCE HARAM YEMEYİN

Sağlıklı beslenmenin insanın kendi elinde olduğunu söyleyen Saraçoğlu, "Sağlıklı yaşam için öncelikle haram lokma yemeyeceksiniz. Haram, nimeti illete çevirir" dedi. Toprağın sudan bile temiz olduğuna dikkat çeken Saraçoğlu, "En iyi arındırıcı ve temizleyici, sudan da önce topraktır. Suyu topraktan alıyoruz, ölümüzü toprağa gömüyoruz" diye konuştu.

ANADOLU'YA GÖÇ EDECEĞİZ

Önümüzdeki yıllarda Anadolu'ya göçlerin başlayacağını kaydeden Saraçoğlu, "Büyük yerler boşalacak. İnsanımız ileride Anadolu'ya göç edecek. İmkânınız varsa Anadolu'dan 2 - 3 dönüm yer alın. Özellikle bayan kardeşlerimiz, eşlerinizi buna ikna edin çünkü biz tarım toplumuyuz ve aslımıza döneceğiz" şeklinde konuştu.

SÜTÜN FAYDASI YOK

Süt tüketimiyle ilgili doğru bilinen yanlışlara da değinen Saraçoğlu, "Süt içmenin kemiklere bir faydası yok. Hatta süt, vücuttaki kalsiyumu atar. Kemik erimesini engellemek ya da boy uzaması için süt içmenin bir önemi yok. Anne sütünden sonra içtiğiniz hiçbir sütle kalsiyum alamazsınız" dedi.
Saraçoğlu, programın sonunda vatandaşlardan gelen soruları da cevapladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sütten Kalsiyum Alamazsınız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement